avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

vrem sa divortam dar nu avem domiciliu comun. se poate divorta la primarie sau la notar?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:22, 4 Septembrie 2011
sigur,daca amandoi doriti asta ,puteti
La primaria unde ati incheiat casatoria,daca nu aveti copii minori rezultati din aceasta casatorie.
Conditia este sa nu aveti copii minori.
Vedeti art. Art. 38^1 Codul familiei modificat 2010.
"Daca sotii sunt de acord cu divortul si nu au copii minori, nascuti din casatorie sau adoptati, ofiterul de stare civila ori notarul public de la locul casatoriei sau al ultimei locuinte comune a sotilor poate constata desfacerea casatoriei prin acordul sotilor, eliberandu-le un certificat de divort, potrivit legii. "

mergeti la un notar si veti obtine un certificat de divort daca sunteti ambele parti de acord cu desfacerea casatoriei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde sa divortez amiabil ? utiliyator utiliyator domiciliez in orasul X dar m am casatorit in orasul Y . Pot divorta amiabil in orasul Y ? sau, numai la un notar din orasul unde domiciliez? Cum se poate evita ... (vezi toată discuția)
Divorț Arietele del fuoco Arietele del fuoco Bună eu și soția mea am hotărît de comun acord să divorțăm cam cît ne ar costa și ce trebuie să facem (vezi toată discuția)
Procedura divortului cu acordul ambilor soti DIANA HANDRA CALUGAR DIANA HANDRA CALUGAR Ce parere aveti despre noile articole introduse prin Legea 202/2010, privind divortul si procedura pe cale notariala? Art. 38 ALINEAT 1. - Dacă soţii sunt ... (vezi toată discuția)