"Daca sotii sunt de acord cu divortul si nu au copii minori, nascuti din casatorie, din afara casatoriei sau adoptati, ofiterul de stare civila ori notarul public de la locul casatoriei sau al ultimei locuinte comune a sotilor poate constata desfacerea casatoriei prin acordul sotilor, eliberandu-le un certificat de divort, potrivit legii", se mentioneaza si in noul Cod civil.
Conform acestui act normativ, procedura administrativa presupune adresarea unei cereri de divort, de catre ambii soti, ofiterului de stare civila de la locul incheierii casatoriei sau de la ultimul domiciliu comun al sotilor. Divortul la starea civila se poate incheia doar daca sotii nu au copii minori nascuti din casatorie, din afara casatoriei sau adoptati.
Taxa difera , primaria fiecarui oras stabileste acea taxa de divort.La mediator e negociabil.
Divort rapid
stoicamike
sunt casatorita de 5 ani si am un copil de 1 an. As vrea sa stiu in cat timp as putea divorta (cat mai repede de preferinta) in ce modalitate si cat ar ... (vezi toată discuția)
Divort
ContSters81546
care sunt conditiile actuale in care se poate inainta un divort? stiu ca se propusese ceva legat de divorturi la starea civila, mai este valabil?
dupa cat ... (vezi toată discuția)