Buna ziua!
In luna noiembrie2016 sotul meu a depus cererea de divort la judecatorie,cu mentiunea: culpa comunca.In luna februarie anul acesta, s-a stabilit primul termen de judecata, respectiv 13.04.2017.Din necesitatea de termina cat mai repede divortul, am hotarat, de comun acord si la sfaturile unui avocat, sa mearga la judecatorie( sotul , deoarece el a intentat actiunea de divort) sa depuna o cerere prin care sa solicite inchiderea dosarului pe motiv ca ne-am impacat, pentru a putea merge la notar, caci acolo lucrurile se misca mai repede. In urma acestei actiuni, el a obitinut certificatul de casatorie in original, dosarul a ramas deschis urmand ca la termen sa ne prezentam la tribunal si sa confirmam impreuna ca ne-am imcapat. Insa, in paralel, am mers la un notar public( asa cum ne-a sfatuit avocatul), pentru a actiona divortul acolo,notar care ne-a comunicat ca nu se poate merge in paralel cu divortul deoarece dosarul se va inchide abia dupa ce are loc sedinta publica stabilita pentru 13.04.2017.Vazand cum stau lucrurile am hotarat sa continuam cu divortul la tribunal(acum, in luna martie), insa problema este urmatoarea: noi avem si un copil, minor, pentru care se anuntase controlul la domiciliul mamei si al copilului, control pe care sotul l-a anulat in momentul in care impreuna am hotarat sa mergem la notar. In situatia de fata, lasand sa mearga in continuare divortul prin tribunal, cum ar trebui sa procedam pentru a solicita vizita la domiciliu a autoritatii tutelare, inaintea primului termen, asa cum fusese stabilit initial, pentru a nu astepta sa ne prezentam termenul din 13 aprilie, iar judecatorul sa stabileasca un alt termen pentru a veni Autoritatea tutelara? Oare poate merge unul dintre noi din nou la judecatorie sa depunem la dosar o noua cerere in care sa solicitam vizita Autoritatii tutelare?Ma gandesc ca as putea face eu acest lucru(mama)?
Va multumesc din suflet!
O zi frumoasa!