avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1317 soluții astăzi
Forum Activitate 2kappa

Activitate 2kappa

Buna ziua! Acum 10 ani am facut act vanzare cumparare pt casa cu parintii mei, ei mi-au vandut mie, sunt proprietar inainte de casatorie. O alegere neinspirata zic eu, era mai bine cu uzufruct. Ei au ales asa sa nu mai stau cu testamentul dupa ce mor ei. Intre timp eu m-am casatorit, mama a murit. Situatia nu este chiar roz cu sotia, eu sunt f bolnav si am speranta de viata intre 3-8 ani. Partea proasta este ca nu as dori sa ramana tata pe drumuri (banuiesc ca daca nu mai sunt eu...). Are mutatie la adresa in speta. Cum ar fi bine sa fac? Testament sau modificare act? O alta modalitate? Va multumesc anticipat.
Stiam de treaba aceasta.
Astazi am primit o notificare de la avocatul firmei in care sunt atentionat ca am incalcat legea 11/1991, art 2,4 si 9 plus calomnie. In plus ca daca merg mai departe vor cere si banii pierduti, samd.
Sunt persoana fizica pur sange si nu am nici o legatura cu nici o institutie de genul. Se poate aplica ceva din ce am fost acuzat?
I-am explicat si avocatului situatia ca poate domnul director nu a fost explicit. Am aratat ca nu sunt singurul in aceasta situatie si ca vuiesc forumurile despre renumita firma.
Azi a venit si setul 2 de analize recoltate la alta institutie. Negative. Am facut si eu ca sa fim siguri ca nu exista acel ,,smecher" in casa la noi. Saptamana viitoare asteptam rezultatul din aceeasi perioada cu cel de la SRL. Anticipez un rezultat negativ.

Buna ziua, sotia a hotarat sa faca analize la o firma de profil pt depistarea unor agenti infectiosi, respectiv societate comerciala sub aspect de policlinica, precum sunt toate in ziua de astazi.
Pachetul consta in 2 prezentari. La prima prezentare, asistenta nu a purtat manusi iar sotia a depus o reclamatie. La a 2 a prezentare, s-au conformat. Seful de acolo a transmis un mail prin care isi cere scuze, ca o sa ia masuri si ca procesul de recoltare nu a avut de suferit. In urma cu cateva zile, a sosit o parte din rezultate care aratau de parca sotia era un homeless cu minime cunostinte despre igiena. Agentul era unul periculos si din cate am inteles, foarte greu de combatut. Am hotarat bineinteles sa repetam analiza la 2 firme serioase si mult mai scumpe. Dupa 2 zile de la aflarea rezultatului dezastruos, vine si rezultatul victorios. Sotia nu sufera de nimic.
Bineinteles ca am rabufnit, am pus mana si i-am scris directorului, i-am atasat rezultatul, i-am zis ca ce fac ei eu o consider inselaciune, ca am dubii in privinta corectitudinii procesului de recoltare, ca am dubii in privinta personalului dupa reclamatie si ca doresc banii inapoi sau repetarea setului de analize (reamintesc ca in momentul actual am primit doar o mica parte din set) de catre un personal apt. Am precizat ca asa ceva este inadmisibil si ca voi face tot ce se poate legal pt a imi recupera prejudiciul.
Replica dansului a fost de genul: am fost prea ingaduitor la prima reclamatie, ca sotia poate a contaminat proba voit, ca la ei nu se fac analize din pix si ca a trimis mailul meu la firma de avocatura pt calomnie.
Noi am platit setul de analize pt depistarea unor posibili agenti infectiosi, sotia a fost expusa din punctul meu de vedere unor riscuri de care auzim tot timpul pe Cercel, avem parte de o analiza falsa, avem parte de o cheltuiala si un stres enorm iar la urma si de o bataie de joc.
Eu initial vreau, daca directorul nu este de acord cu repetarea analizelor sau banii returnati, sa fac plangere la OPC.
Astept pareri pro sau contra, nu ma deranjeaza absolut nici o opinie.
Vreau sa stiu daca am sanse pt recuperarea prejudiciului si daca domnul sef ma poate acuza de insulta si calomnie. Va multumesc

Răspuns la discuția presupus viol
Lucrurile au decurs normal pana acum in sensul ca nu am avut intalniri cu cei doi, am evitat pe cat posibil. Am avut treaba pe la sectie cu dosare ale Asociatiei si m-am interesat si de mine. Cum era de asteptat nu s-a depus nici un fel de plangere. Scopul a fost pur si simplu santajul. Intre timp s-au adunat la dosarul meu: o firma de recuperari debite incearca sa dea de urma unui cetatean turc cu origini din ucraina si acum se leaga si ce cauta domnisorica in cardasia turcului, masina turcului a disparut impreuna si cu cei 3-4 turci care vociferau in fata blocului si se pare ca avea datorii la ei, a circulat circa 2 saptamani cu o masina neinmatriculata si mai nou a luat bataie de la nevestele unui clan cunoscut, noroc ca a venit politia ca sosisera si barbatii. Probabil incearca sa devina dealer pentru ca bani cere peste tot si nimeni nu se uita la el dupa ce am povestit ce am patit cu el. Mentionez ca locuiesc in acest bloc de 38 ani si multa lume din cartier ma cunoaste ca si un om linistit la casa mea.
Sfatul meu este sa evitati pe cat posibil sa va apropiati de oameni cotati foarte slab financiar si cunoscuti ca si consumatori sau dealeri.
In schimb eu mi-am schimbat optiunea fata de el. Cu riscul unei probleme de sanatate am sa-mi aduc aminte cum trebuia sa rezolv problema de la bun inceput. Totusi am 120 kg si am facut ceva sport de contact, cativa pumni incasez fara sa cracnesc. Nu stiu el cat poate sa incaseze. ps. Daca stati in baza politiei... Multa sanatate va doresc si Sarbatori fericite!
Răspuns la discuția presupus viol
Eu am chemat politia pentru ca nu vreau sa planeze asupra mea vreo suspiciune. De ce nu a chemat turcul atunci cand a fost pe terasa si l-am asteptat sa vina cu poltitia si eu si vecina? Probabil se gandea pe unde sa ma mai plimbe sa faca el cateva poze cu telefonul sau sa mai pun mana pe nu stiu ce usa. Daca s-a petrecut un viol atunci sa asteptam rezultatul iml sau o citatie de la politie. Cu sectoristul am lucrat datorita functiei. Sunt cazuri in bloc de certuri, tulburarea linistii dar mai ales in prim plan ce credeti? Turcul. Este vizat, cautat, urmarit pentru ca este violent, a stat arestat 30+30+30 anul acesta pentru expulzare pasiva in republica Moldova, este probabil cautat pentru neplata marfurilor in cazul firmei nou inchise, samd. In Moldova am inteles ca a trait cu sotia unui sef si acela vrea sa se razbune, trafic sau consum de stupefiante (ochii au sclera galbena deci ceva se intampla la ficat) unicului fiu ii plateste 150 lei pensie, l-a dat afara si pe el si pe nevasta, samd. Un recidivist periculos si un cetatean moldovean contra unui om fara pata si bolnav caruia i se cer niste bani iar a doua zi este acuzat de efractie si viol.
Răspuns la discuția presupus viol
A existat un martor cel putin si totul a fost real. In cazul meu vb de un presedinte de bloc care locuieste la 3 scari departare si ar atrage suspiciuni in caz ca ar intra in scara respectiva fara scop. Din cate am pus cap la cap este cuvantul familiei mele (asta daca nu cumva o violam coborand de pe Transfagarasan sau la ora cand primeam amenda ptr depasirea limitei de viteza) contra cuvantului unui recidivist turc si un cetatean moldovean (deocamdata pana nu se descurca itele nu pot sa o numesc victima atata timp cat m-a aratat cu degetul).
Răspuns la discuția presupus viol
Politistul inteligent poate sa zica de exemplu ca daca eu vorbeam la telefon in acel timp/ vizionam sau scriam un email/ ma aflam in alta parte dovedit cu martori sau pur si simplu ma odihneam cum obisnuiesc dupa ce inghit medicamentele de ora 12 ca am atentat?
Am vorbit cu o doamna avocat care a zis ca atata timp cat nu exista plangere sa nu ne facem probleme dar sa nu stam relaxati si sa strangem cat mai multe dovezi astfel incat atunci cand vor indica ziua si ora noi sa avem deja un grafic bine argumentat de martori si dovezi. Pana atunci este penibila situatia. Dupa ce am patit ce am patit si administratorul a zis ca nu mai intra la nici un ciudat din bloc in casa neinsotit. Am sa propun sa fie cumparate inca 2 lacate pentru terasa astfel incat eu sau nici una din persoanele detinatoare ale cheilor sa nu aibe acces pe terasa decat impreuna cu cei 2. Bineinteles ca acum toti au frica si refuza sa preia cheia.
Răspuns la discuția presupus viol
Revin cu noutati: sectoristul inca nu a primit ceva de genul mandat de arestare sau cine stie ce minune, stia de fata, este din Moldova si este majora. Intre timp adun dovezi pe unde am trecut inclusiv daca a existat trafic internet la anumite ore. pana la urma in fata legii toti suntem egali iar credibilitatea mea este mult mai mare decat a unui recidivist turc. Am povestit la tot blocul ce s-a intamplat pentru a nu ma trezi cu cine stie ce poveste (radio sant). Am citit si eu despre viol si intradevar e destul de greu de demonstrat. Tentativa este mai usoara dar are si aceasta minusuri pentru turc in viziunea mea. Trebuie sa demonstreze modul cum s-a intrat, sa insele mirosul cainelui daca este recent deoarece eu nu am intrat decat in bucatarie, amprente, par, martori, ora la care s-a produs, semne distinctive pe corp (am destule cicatrici de dimensiuni impresionante laolalta cu un mare defect al corpului, cicatrizare prin cheloid, atinge si 1 cm grosime snurul si este pe toata lungimea piciorului si circa 30 cm pe piept, forma fizica a mea, abilitatile mele de om paianjen, declaratia sotiei, samd)
Daca turcul si-ar clarifica pozitia asupra mea as scapa de ce ar urma.
Amenintari din partea lui cu fel de fel la dresa mea si a familiei. Acestea nu se sterg cu buretele si nu poti fi sigur ca a renuntat vreodata la acuzatii. Deci urmeaza probabil sa astept 2 luni plangerea la politie (parca atat este termenul) dupa care sa imi fac de lucru in alt oras pentru ca din cate observ politia ne apara de nu mai poate. Doresc tuturor cadrelor de ordine care nu isi fac datoria sa aiba parte doar de 10% din ce patesc eu.
Intre timp ma comport ca un adevarat bodyguard si ma uit pe vizor cand ies, stanga dreapta din scara, roti, lichide si alte minuni pe la masina dupa care las sotia la servici.
Doamne ajuta!
Răspuns la discuția presupus viol
Banuiesc:
1) gagica este minora si cauta un tap ispasitor sa nu fie acuzat el (zic si eu)
2) santaj pentru bani si pare plauzibil avand in vedere ca luni cerea bani iar marti dimineata sunt acuzat (am uitat sa zic ca atunci cand s-a urcat pe terasa a vrut in mod expres sa ma urc si eu numai ca eu sunt operat pe inima si nu m-as hazarda sa ma cocot pe niste scarisoare unde este nevoie de forta ca sa propulsezi un corp de 120 kg care a suferit 2 infarcte si un bypass coronarian. Noroc ca m-am gandit ca acest efort implica si riscul de a se rupe sarmele cu care este prinsa cutia toracica dar mai ales sa depasesc si numarul de batai maxime recomandat de 110. O vecina cu care sporovaiesc despre mancaruri m-a scapat probabil de inca o proba in planul turcului).
3) gagica avea amant, a fost prinsa si arunca vina pe mine
4) s-a intamplat cu adevarat ce povestesc ei si pe baza unei simple presupuneri cum ca daca eu detin cheia de la terasa sunt si vinovat (desi trebuie sa ai puteri de omul paianjen ca sa cobori de pe atic in apartament, sunt totusi circa 2,5 metrii distanta fara sa mai punem la socoteala ca trebuie sa si ajungi pe terasa tot prin intermediul unui ap de la etajul 4)
5) turcul este prost
6) turcul era drogat si e un haos in capul lui.
7) un alt scenariu
In orice caz, pot sa aduc de la medicul specialist recomandari privind cele 110 batai pe minut in conditiile in care eu stau intins si detin 90. In alta ordine de idei, sotia poate depune marturie despre viata sexuala si anume ca nu mai este ca inainte. Sunt doar cateva pozitii si munca este depusa de ea. De plans nu de ras. Dupa 7 ani prin spitale si operatia de bypass suferita acum 2 ani credeam ca m-am linistit dar se pare ca sunt ajutat sa mai locuiesc inca ceva timp la spital. Aseara cu greu am putut sa controlez pulsul si am avut un somn agitat. Acest lucru este neplacut ptr un om sanatos dar pentru cineva care nu are voie sa se agite prea mult. In schimb sunt acuzat ca am facut pe omul paianjen si altele pe care nu le mai amintesc.
Pana aflu daca s-a depus plangere am sa strang dovezi ale fiecarei ore petrecute in urma cu cateva saptamani deoarece nici macar nu stiu cand s-a petrecut de fapt ,,evenimentul" si este posibil ca sa am si un alibi puternic. Mentionez ca pastrez si bonul de paine de 10 ani incoace. Acum 10 ani m-a ajutat sa demonstrez ca la ora cand eu eram la farmacie hotii mi-au spart casa. Farmacista a confirmat acest lucru precum si camerele instalate.
Multumesc
Răspuns la discuția presupus viol
Poate ma ajutati si pe mine, sunt disperat.Datorita faptului ca bunatatea se rasplateste cu rautate va povestesc ce am patit astazisi precizez ca sunt presedinte de bloc:
Avem in bloc un cetatean turc, mafiot care se ocupa probabil cu escrocheri. Acesta de ceva timp aduce sau locuieste cu o femeie destul de tanara. Aseara l-am sunat pe turc sa il anunt ca am dat drumul la caldura la care el imi cere 150 lei imprumut ptr o ora. Normal ca nu i-am dat si el a sunat disperat cred ca de vreo 10 ori dupa care seara a decurs normal.
Astazi dimineata ma pomenesc cu 10 telefoane la care nu am raspuns dar si cu mesaj sa raspund imediat. Apare la scurt timp si un apel de la administrator care imi spune ca el este la munca si ca l-a sunat turcu ca de ce nu raspund si ceva cu terasa. Eu am inteles ptr ca tocmai ploua cu galeata ca exista probleme la terasa. Il sun pe turc, el nu vorbeste coerent romana dar cu greu inteleg ca sa ma duc urgent. Ma duc, raspunde dupa 15 minute transpirat si cu ochii turbati. Ma invita in casa si eu il intreb unde curge. El spune sa iau loc si ma intreaba cine a fost pe terasa ( pe terasa nu a fost nimeni dar este adevarat ca asteptam la o alta scara echipa sa repare in garantie)
In fine cu greu am inteles ca cineva s-a urcat pe terasa si a intrat la el pe balcon sau ceva de genul. Eu l-am indrumat sa cheme politia (fata plangea in sufragerie de zor) dar l-am asigurat ca sus nu a urcat nimeni deoarece cheile se afla la mine. El a tinut mortis sa se suie pe terasa, a coborat zicand ceva sa cheame politia dar politia nu a venit.
Seara am avut de lucru cu administratorul la instalatia de incalzire si ne am intalnit cu turcu. El foarte violent, injuraturi, amenintari, etc. La un moment dat s-a auzit destul de clar viol, f.t nevasta mea, voi sunteti impreuna, te bag in puscarie. La aceste vorbe eu am intrat la banuieli si l-am intrebat ce s-a intamplat? El printre injuraturi a precizat ca eu i-am violat nevasta si ca acces am intrat de pe terasa la el in casa (et4). A adus si pe fata aceea jos ca sa ma recunoasca. Dansa dupa un minut in care el tipa si arata pumnul a zis ca eu sunt cel care a violat. Am chemat imediat politia si am explicat in cateva cuvinte de ce sunt acuzat. Apoi s-au dus la el si nu au mai revenit.
Rugamintea mea este sa ma ajutati cu un sfat. Bineinteles ca totul este o inscenare, am luat punct cu punct si am vazut unde am gresit: la invitatia de a intra m-am rezemat de mobilierul bucatariei iar la iesire nu a vrut sa deschida usa si am pus mana pe cheie si pe clanta.
Va multumesc anticipat pentru raspunsul rapid