avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament sau schimbare act
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament sau schimbare act

Buna ziua! Acum 10 ani am facut act vanzare cumparare pt casa cu parintii mei, ei mi-au vandut mie, sunt proprietar inainte de casatorie. O alegere neinspirata zic eu, era mai bine cu uzufruct. Ei au ales asa sa nu mai stau cu testamentul dupa ce mor ei. Intre timp eu m-am casatorit, mama a murit. Situatia nu este chiar roz cu sotia, eu sunt f bolnav si am speranta de viata intre 3-8 ani. Partea proasta este ca nu as dori sa ramana tata pe drumuri (banuiesc ca daca nu mai sunt eu...). Are mutatie la adresa in speta. Cum ar fi bine sa fac? Testament sau modificare act? O alta modalitate? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:53, 7 Iunie 2016
Mergeti la notar si constituiti fie un drept de uzufruct, fie un drept de abitatie viagera in favoarea tatalui dvs. Este simplu, la indemana si costa putin.
Divorțați. Dacă terminați, femeia nu va mai mosteneste.
Pana la divort, procedați cum va sfătuiește @ trandafir.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mosteniri treidecinci treidecinci Traiesc cu o femeie cu care nu sunt casatorit. Care este procedura - 100% sigura - ca dupa decesul meu ea sa poata continua sa traiasca in locuinta urmand ca ... (vezi toată discuția)
Concubinaj vremea vremea Sunt divortat si am doi copii din căsătorie. locuiesc de 10 ani în concubinaj cu o femeie, cu care mai am un copil. Ce modalități/ în afara căsătoriei ... (vezi toată discuția)
Probleme cu concubinul apartament pe numele meu, concubinul vrea ... georgetteivonna georgetteivonna Probleme cu concubinul Apartament pe numele meu, concubinul vrea sa fie sigur ca daca mor eu inainte, fiica mea nu-l da afara din casa. Ce ma sfatuiti sa ... (vezi toată discuția)