avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Concubinaj

Sunt divortat si am doi copii din căsătorie. locuiesc de 10 ani în concubinaj cu o femeie, cu care mai am un copil. Ce modalități/ în afara căsătoriei legale /ar fi ca aceasta femeie și copilul nostru comun, dacă eu mor, să rămână în casă mea până la sfârșitul zilelor ei. As dori ca ceilalți copii, din prima casatorie, să nu o dea pe drumuri cu copil cu tot, ci totul sa se împartă celor trei copii după moartea ei. Casa e moștenire de la părinți mei decedati, eu fiind mostenitor unic,
Va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 5 Ianuarie 2018
vremea, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 00:40, 5 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Pai casa, daca treceti dincolo, se imparte oricum in 3 celor 3 copii!
Incheiati un testament prin care celui mic sa-i ramana mai mult (cotitatea disponibila) si astfel el isi va putea lasa mama sa locuiasca pana la sfarsitul vietii acolo.
Puteti sa lasati si un alt fel de testament tuturor celor 3 copii (asa casa se imparte in 3 parti egale) si sa inserati in el ca doamna sa aiba drept de abitatie viagera.
Ultima modificare: Vineri, 5 Ianuarie 2018
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenirea sotului meu petrea.manuela petrea.manuela Buna ziua. Sunt casatorita de 5 ani cu cel de-al doilea sot al meu...si eu si el avand copii din prima casatorie. Sotul meu -unic copil, a mostenit de la ... (vezi toată discuția)
Testament pentru folosinta apartamentului de catre concubin eli68 eli68 Buna ziua. Am un apartament si o masina. Am cunoscut o persoana cu care traiesc in concubinaj. Ne-am inteles ca daca voi deceda va ramane in apartament. Eu nu ... (vezi toată discuția)
Cum sa transfer 50% sotiei? fany22 fany22 Buna, Inainte de casatorie am avut un teren cu casa, bun propriu, apoi m-am casatorit si avem 2 copii. Am facut reparatii la casa impreuna cu sotia, dar ca ... (vezi toată discuția)