avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum sa transfer 50% sotiei?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum sa transfer 50% sotiei?

Buna,

Inainte de casatorie am avut un teren cu casa, bun propriu, apoi m-am casatorit si avem 2 copii. Am facut reparatii la casa impreuna cu sotia, dar ca si proprietar al casei + terenului (curte+gradina) doar eu sunt trecut in CF. Cum sa fac sa pun jumate din tot sotiei? Sau e ok sa ramana asa? Se considera ca acea casa si teren sunt bunuri comune?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 19:32, 1 Aprilie 2010
bunurile respective raman proprii iar sotia ar putea invoca un drept de creanta pentru contributia la intretinerea constructiei.

ati putea dona o cota sotiei iar donatia intre soti este revocabila.

de ce va complicati si nu lasati lucrurile asa cum sunt ?
donatiile ,vanzarile intre soti sunt nule de drept,mostenitorii tai vor fi copii tai,dupa decesul tau sotia va avea dreptul sa stea in casa pe care tu ai avut-o in proprietate personala dinainte de casatorie,
Parerea mea este sa lasati lucrurile cum sunt...
Ideea era ca eu daca voi muri, totul va ramane celor 2 copii care pot s-o scoata in strada pe mama lor?

copii nu are cum sa isi scoata mama afara din casa,dupa ce tu o sa decedezi 50% din cea ce ai tu ii va reveni sotiei restu la copii

Alte discuții în legătură

Contract de vinzare-cumparare cu clauza de intretinere intre soti DARSHAN DARSHAN Sunt la a doua casatorie,din prima am doi copii majori,iar din actuala unul de 9 ani.Ce acte trebuie sa fac sa pot sa-i las celui mic si actualei sotii o parte ... (vezi toată discuția)
Donatia e sigura? anonimiu anonimiu Buna ziua! Sunt casatorit de 2 ani.Am o casa cumparata inainte de casatorie pe numele meu si un apartament tot pe numele meu cumparat in timpul casatoriei bun ... (vezi toată discuția)
Testament Vlad2013 Vlad2013 O persoana,de 83 de ani, care are copii, face testament,pentru toate bunurile mobile si imobile, unuia dintre mostenitori,iar in testament sunt trecuti-ca fii ... (vezi toată discuția)