avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vinzare-cumparare cu clauza de intretinere ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vinzare-cumparare cu clauza de intretinere intre soti

Sunt la a doua casatorie,din prima am doi copii majori,iar din actuala unul de 9 ani.Ce acte trebuie sa fac sa pot sa-i las celui mic si actualei sotii o parte din bunurile dobindite anterior casatoriei mai exact casa in care locuim,fara sa se poata face ceva dupa decesul meu;
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 23:51, 19 Martie 2011
Copilului ii puteti face un act de vanzare-cumparare, iar sotiei testament!
Nu-i puteti face copilului din a doua casatorie, in varsta de 9 ani, un contract de vanzare si nici sotiei. Vanzarea intre soti este interzisa.
Puteti face insa un testament in favoarea copilului iar sotiei ii puteti face donatie pe 1/2 parte din imobilul dv. dobandit anterior incheierii casatoriei. ;)
@DARSHAN
Din pacate nu exista nici un act inatacabil pe care l-ati putea face. Orice este atacabil in cazul decesului dvs. de catre copiii din casnicia anterioara.
Vanzarea intre soti e interzisa de lege, chiar si cu clauza de intretinere.
Vanzarea catre minor e posibila, dar atacabila, la fel si donatia catre sotie.
Bineinteles ca puteti face aceste acte, iar copiiilor din prima casatorie nu le ramane decat sa le atace.
Va multumesc,as mai dori sa stiu care este cota sotiei si a copilului in cazul mortii mele.
1/4 sotia, 3/4 copiii ( toti, impreuna).
Discutati cu un avocat sa stabiliti cotitatea disponibila si pt aceasta le lasati copilului din casnicia actuala si sotiei testament acum. Rezerva succesorala pt descendent o lasati sa o culeaga ceilalti copii. Asa o sa puteti sa lasati mai mult cui doriti si e totul inatacabil.
Apoi, cand implineste cel mic 18 ani ii faceti contract de intretinere si ii dati uzufructul mamei lui. Cu aceasta ocazie revocati testamentul.
Succes!

Alte discuții în legătură

Cum sa transfer 50% sotiei? fany22 fany22 Buna, Inainte de casatorie am avut un teren cu casa, bun propriu, apoi m-am casatorit si avem 2 copii. Am facut reparatii la casa impreuna cu sotia, dar ca ... (vezi toată discuția)
Mostenire teo2304 teo2304 as dori sa stiu,daca sotul are un copil dinaintea casatoriei,acest copil cum ar putea fi dezmostenit? (vezi toată discuția)
Bunurile proprii ale decedatului au regim separat la dezbaterea ... boabausa boabausa Bunurile proprii ale decedatului au regim separat la dezbaterea succesiunii, in comparatie cu bunurile comune? Situatia e in felul urmator: sotie ... (vezi toată discuția)