Sunt la a doua casatorie,din prima am doi copii majori,iar din actuala unul de 9 ani.Ce acte trebuie sa fac sa pot sa-i las celui mic si actualei sotii o parte din bunurile dobindite anterior casatoriei mai exact casa in care locuim,fara sa se poata face ceva dupa decesul meu;
Cu placere.
Poate sa vi-l redacteze avocatul si sa vi-l autentifice notarul. Asa obtineti si o reducere la notar.
Testamentul e valabil si olograf, adica scris de mana dvs., datat si semnat, dar mai bine sa fie autentic ( la notar) ca sa nu fie contestat, ca e posibil si asta.
In cazul unui testament puteti dispune in continuare cum doriti de bunurile dvs., de ex. poate doriti sa vindeti sa cumparati altceva mai mare.
Donatia e revocabila intre soti, deci daca va razganditi puteti sa ii luati inapoi bunul, chiar si dupa un eventual divort.
Nu e revocabila daca ii donati celui mic.
In cazul donatiei devin proprietari din momentul semnarii actelor, in cazul testamentului dupa decesul dvs.
Va ganditi bine si va hotarati.
Am inteles.
Eu v-am facut recomandarile pe care, in calitate de avocat, le-as face unui client de-al meu.
De aceea mergeti la un avocat si discutati in particular, eventual puteti sa ii prezentati notitele acestei discutii si sa ii cereti un sfat.