avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi
Forum Activitate mihaita2404

Activitate mihaita2404

Răspuns la discuția Concediu medical
Va multumesc pentru raspuns! Nedumerirea mea vine de la articolul 13, a 1, mai exact cum se calculeaza "intervalul" de 1 an. Din martie 2012 pana in martie 2013 eu am avut 183 de zile de medical in total, perioada exacta fiind martie-septembrie 2012. Pe scurt daca vreau sa ma supun unei interventii chirurgicale in luna aprilie am dreptul la medical?
In compania asta mai exista o problema, calculul concediul de odihna nu respecta legislatia in vigoare, felul in care ei calculeaza e urmatorul:
salariu brut se imparte la norma de ore pe luna respectiva si se inmulteste cu numarul de ore de concediu din luna respectiva.. ex concret: in luna februarie 1000 ron baza 160 de ore norma, cele 5 zile de concediu au fost platite cu 250 de ron!
Ma pot adresa ITM?
Buna ziua!
Anul trecut (2012) datorita unor probleme de sanatate am fost nevoit sa stau 6 luni in concediu medical (martie -septembrie 2012), acu sunt nevoit sa ma operez din nou dar angajatorul meu imi spune ca pana in luna septembrie 2013 nu am dreptul la concediu medical! Concediul de odihna e si el cu probleme , compania obligand tot colectivul la concedii in fiecare luna de la inceputul anul, ajung in situatia in care marea majoritatea a colegilor (inclusiv eu) in luna martie sa avem deja in jur de 20 de zile luate din cel 25 totale? Am dreptul in luna aprilie la 30 de zile de medical? Ce pot face ca sa opresc abuzurile care se fac in legatura cu zilele de concediu de odihna ?
P.S E o companie de care auziti zilnic si care are peste 150 de puncte de lucru in Romania
Discuție Concediere
Salutari!
Datorita unui accident auto am fost nevoit sa stau in concediu medical aproximativ 6 luni ! In 2 saptamani concediul se termina si am fost anuntat ca "serviciile mele nu mai sunt necesare companiei" si ca ar fi bine sa demisionez.
Am refuzat sa imi dau demisia si am fost rugat sa aduc o adeverinta medicala precum ca sunt apt de munca. Dupa cateva zile am fost anuntat ca nu e nevoie de aceea adeverinta si ca va trebui sa merg la un cabinet privat (totul platit de companie) unde vor analiza daca sunt capabil de munca sau nu!
Ce se intampla in momentul in care cabinetul decide ca nu sunt apt de munca? (lucrul acesta sigur se va intampla)
Se poate contesta decizia luata de cabinetul medical respectiv?
In cazul in care ma gasesc ca nu sunt apt de munca voi fi concediat iar punctul respectiv de lucru nu va mai avea voie sa angajeze timp de 6 luni sau nu se aplica acest lucru in cazul in care o persoana nu este apta de munca?
Buna seara!
Acum 2 saptamani am avut un accident auto, eu fiind ocupantul din dreapata soferului. In urma accidentului eu m-am ales cu o contuzie la buza si cu humerus rupt. Mentionez de asemenea ca eu nu purtam centura iar soferul avea o alcoolemie in aer respirat de 0.63!
A 2 a zi dupa accident am suferit o operatie la humerus unde s-a montat o tija. In urma operatie s-a descoperit ca nervul radial drept este afectat , eu ne mai fiind capabil sa imi misc degetele. Perioada de recuperare a manei este necunoscuta, variind intre cateva luni si cativa ani din pacate! Spitalizarea a durat 8 zile, certificatul de la iml urmeaza sa il primesc in cursul saptamanii viitoare.
Cheltuielile mele medicale au ajuns deja in jur de 3000 de lei.
Urmeaza alte cheltuieli dar nu pot spune exact perioada si suma datorita recuperarii incerte a mainii.
Astfel am decis ca o suma corecta pentru despagubire ar fi 10.000 de lei.
La auzul acestui lucru soferul a spus ca suma e o aberatie si prefera puscaria, ca oricum nu are bani si nici proprietati (masina fiind distrusa in urma accidentului). Astept sfaturile dumneavoastra, multumesc si imi cer scuze pt unele greseli de ortografie din cauza faptuilui ca tastez cu mana stanga!