avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident auto - despagubiri
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident auto - despagubiri

Buna seara!
Acum 2 saptamani am avut un accident auto, eu fiind ocupantul din dreapata soferului. In urma accidentului eu m-am ales cu o contuzie la buza si cu humerus rupt. Mentionez de asemenea ca eu nu purtam centura iar soferul avea o alcoolemie in aer respirat de 0.63!
A 2 a zi dupa accident am suferit o operatie la humerus unde s-a montat o tija. In urma operatie s-a descoperit ca nervul radial drept este afectat , eu ne mai fiind capabil sa imi misc degetele. Perioada de recuperare a manei este necunoscuta, variind intre cateva luni si cativa ani din pacate! Spitalizarea a durat 8 zile, certificatul de la iml urmeaza sa il primesc in cursul saptamanii viitoare.
Cheltuielile mele medicale au ajuns deja in jur de 3000 de lei.
Urmeaza alte cheltuieli dar nu pot spune exact perioada si suma datorita recuperarii incerte a mainii.
Astfel am decis ca o suma corecta pentru despagubire ar fi 10.000 de lei.
La auzul acestui lucru soferul a spus ca suma e o aberatie si prefera puscaria, ca oricum nu are bani si nici proprietati (masina fiind distrusa in urma accidentului). Astept sfaturile dumneavoastra, multumesc si imi cer scuze pt unele greseli de ortografie din cauza faptuilui ca tastez cu mana stanga!
toate aceste sme la va achita asiguratorul Rca al masinii vinovate. depuneti plingere penala si va constituti parte civila, urmind ca in urma procesului penal asiguratorul sa va achite suma stabilita de instanta de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare legata de un accident ! SymbolyK SymbolyK In primul rand as dorii sa va spun buna-ziua si ca nu stiu daca am postat unde trebuia ! Si acum sa va povestesc nelamurirea mea ! De 7 zile fratele meu a ... (vezi toată discuția)
Accident auto + plangere penala ? bogdan_vlad bogdan_vlad Salutare, Sunt implicat intr-un accident auto in care persoanele din masina cu care m-am lovit au suferit mici vatamari. Precizez ca eu am fost scos ... (vezi toată discuția)
Despagubiri lovire pieton pe trecere purpletangent purpletangent Salut! In urma cu cateva zile, un bun prieten (pe care il voi numi V, pentru a nu oferi detalii personale) a fost lovit de catre un sofer in timp ce acesta ... (vezi toată discuția)