avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Intrebare Legata De Un Accident !
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Intrebare Legata De Un Accident !

In primul rand as dorii sa va spun buna-ziua si ca nu stiu daca am postat unde trebuia !
Si acum sa va povestesc nelamurirea mea !
De 7 zile fratele meu a plecat cu un 3 vecini sa aduca un televizor dintr-o localitate apropiata !
Respectivii au intre 25-34 ani ... soferul 34 ... fratiorul meu 13 ani !
Au pornit catre localitatea apropiata iar la intoarcere domnul sofer cu ceilalati 2 pasageri ai autovehicolului sau oprit la un pahar !
La intoarcere intr-o curba deosebit de periculoasa la o viteza de 180km/h si beat dansand in masina soferul a pierdut contralul volanului si a intrat intr-un parapet respectiv intr-un gard la o casa si in casa evident !
Acul in bordul masinii sa oprit la 160 km/h !
Toti au scapat nevatamati spre uimirea tuturor mai putin fratiorul meu care a avut fractura de humerus stang , fractura ambe oase antrebrat stang, traumatism cranio-cerebral , tija centro-medulara , absenta sensibilitatii si a motilitatii la nivelul mainii stangi !
30 zile spitalizare provizorie , urmata de o alta operatie peste 3 saptamani pentru reabilitarea nervului pentru a-si putea misca degetele de la mana stanga !
As dorii sa stiu ce pedeapsa poate primii soferul si daca se pot cere daune morale si cam pe unde s-ar incadra aceasta suma !

Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
SymbolyK, utilizator
Cel mai recent răspuns: SymbolyK , utilizator 13:15, 30 Octombrie 2009
Aplicarea pedepsei ramane la latitudinea instantei ....in astfel de cazuri, de obicei , se da cu suspendare.
In ceea ce priveste daunele materiale si morale trebuie sa le dovediti si puteti solicita cat considerati dvs de cuviinta....iar instanta va aprecia cuantumul acestora.
trebuie sa depuneti plangere penala pentru vatamare corporala si sa va constituiti parte civila in procesul penal. Daca cond. auto avea incehiata o asigurare RCA pentru masina pe care a condus-o in timpul producerii accidentului, dupa ce dosarul va fi inaintat in instanta, sa solicitati introducerea asiguratorului in procesul penal, dvs. cerand daune direct de la acesta, in baza acelei asigurari.
Daunele materiale trebuie dovedite cu documente si martori si cele morale le veti putea preciza dupa ce fratele se va reface complet . daunele morale nu trebuie dovedite.
In acest caz de accident, se vor face cercetari in penal ;i trebuie sa va constituiti parte civila pentru fratele dvs. Mai intai trebuie sa aduceti si sa depuneti la dosar certificatul medico-legal si daunele materiale si morale pe care le veti solicita trebuie sa le dovediti. acestea sunt cat considerati dvs de cuviinta, iar instanta va aprecia cuantumul acestora.
Succes!
va multumesc pentru raspunsuri !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto danny_danutz danny_danutz Buna ziua as dori sa stiu si eu daca pot castiga bani macar sa imi platesc spitalizarea de pe urma unui accident auto in care nu sunt vinovat, celalalt sofer ... (vezi toată discuția)
Accident George_Nistor George_Nistor Buna Ziua! Va cer si eu ajutorul in vederea solutionarii unei probleme! Acum 1 luna am avut un accident auto in care am fost implicat, ma aflam in autoturismul ... (vezi toată discuția)
Parte civila in proces penal! Simonne_ Simonne_ Buna seara, eu si mama mea suntem parti civile in procesul penal deschis impotriva celui ce ne-a omorat tatal pe trecere de pietoni. Cazul a fost bagat ... (vezi toată discuția)