avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Despagubiri lovire pieton pe trecere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Despagubiri lovire pieton pe trecere

Salut!

In urma cu cateva zile, un bun prieten (pe care il voi numi V, pentru a nu oferi detalii personale) a fost lovit de catre un sofer in timp ce acesta trecea strada pe trecerea de pietoni. V se afla pe trecerea de pietoni cand un sofer care facea curse ("liniute"). Inaintea lui, au trecut doua persoane strada, apoi a ajuns si el la trecere. S-a asigurat, a vazut ca in stanga lui erau doua masini la o distanta mare, apoi a inceput sa treaca strada. Cand a ajuns undeva la mijlocul trecerii, a observat ca masinile erau acum mult prea aproape, a incercat sa se dea inapoi ca sa nu fie lovit de a doua masina. In acelasi moment, soferul a virat inspre V, iar acesta nu a mai avut timp sa se fereasca si a fost lovit pe partea stanga. A dat cu fata de parbriz, i-a spart parbrizul, indoit capota, apoi a fost aruncat in jur de 25-30m. Accidentul s-a petrecut in jurul orei 23:00 pe trecerea de pietoni unde erau semafoare dar cu lumina galben intermitenta.

Daunele fizice suferite sunt dupa cum urmeaza:

*Tibie stanga fracturata - necesita operatie (implant tija)
*Leziuni pe suprafata piciorului drept, de la genunchi in jos
*Leziuni in zona bazinului
*Zgarieturi pe ambele brate
*Leziuni la cotul mainii drepte
*Taieturi si leziuni pe fata, cusatura la spranceana
*Ciob de aprox 5-6cm infipt in gat - a fost indepartat in ambulanta, zona a fost cusuta

El se afla in spital de o saptamana, va mai trebui sa ramana cel putin o saptamana pentru operatia la tibie, dupa care va fi externat. Va trebui sa lipseasca in continuare de la lucru inca minimum 3 saptamani pentru a nu depune efort fizic.

Mentionez ca deocamdata nu a primit detalii de la politie, insa, daca e relevant, soferul are aproximativ 18 ani.

Imi puteti spune, va rog, o suma minima / maxima pe care ar putea sa o ceara drept despagubire, precum si cum ar trebui procedat in continuare?

Multumesc mult!

Pentru mai multe detalii, va stau la dispozitie.

O seara frumoasa!
Cel mai recent răspuns: purpletangent , utilizator 23:49, 21 Iulie 2016
Mai intai trebuie stabilit daca "V" dandu-se inapoi nu a cauzat producerea accidentului.
Nu am inteles afirmatia "Cand a ajuns undeva la mijlocul trecerii, a observat ca masinile erau acum mult prea aproape, a incercat sa se dea inapoi ca sa nu fie lovit de a doua masina. In acelasi moment, soferul a virat inspre V, iar acesta nu a mai avut timp sa se fereasca si a fost lovit pe partea stanga"
ing. Ioan Ciobanu
Buna seara! Multumesc mult pentru raspuns!

Asadar, avem urmatoarele doua posibilitati:
1. S-a dat inapoi, insa nu a cauzat producerea accidentului, deoarece s-a ferit dar prea tarziu, deoarece masinile circulau cu o viteza clar peste limita.

2. S-a dat inapoi, "ajutand" producerea accidentului.

Ce se poate face in aceste doua cazuri?

Multumesc!

O seara frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto miutzu46 miutzu46 salut pe 26 decembrie mama mea a fost lovita de o masina in timp ce trecea strada care trece prin fata casei noastre (pe unul din multele nationale ne ... (vezi toată discuția)
Accident masina si pieton dan gina dan gina eu pieton am travsersat pe langa trecerea de pietoni, de fapt la 5,80 inainte de trece, a venit o masina in curba, m-a lovit usor, organul constatator nu a ... (vezi toată discuția)
Culpa comuna ( pieton pe trecere) Batrinu Ionut Batrinu Ionut Tatal meu a avut un accident de circulatie acum o luna de zile fiind lovit de o masina pe tercerea de pietoni. A coborat din microbuz ce era stationat dupa ... (vezi toată discuția)