sa va intreb: mi s-a propus sa primesc partea de bani cuvenita (valoarea de piata a bunurilor/2), in termen de un an. Dar eu sa semnez acordul, ca sa incheiem partajul la urmatorul termen, undeva in iunie. Daca eu fac acest lucru, partajul se incheie...este posibil ca fostul sot sa nu-mi mai plateasca banii cuveniti pe motivul ca nu i-a dat banca credit? Eu trebuie apoi sa-l dau in judecata ca nu s-a tinut de cuvant? Ce mai pot face eu?
Si eu cred ca avocata doreste cumva sa ma ajute, pt. ca a vazut ce client are! Necunoscandu-ma, e normal sa ”aplice” si putina tehnica de intimidare. Eu maine am intalnirea de mediere, cu scopul de a iesi ”ieftin” din acest proces.
Sunt de acord cu dorinta lui de a locui in apartament (avem 2 camere), cu pretentia ca partea lui sa intre in posesia fiului meu, dupa decesul tatalui sau. As vrea cumva sa sune clar in acord ca nu are voie s-o instraineze in timpul vietii(jumatatea lui de apartament).Restul, o masina rabla(dacie din 1987) si un garaj, sunt de acord sa le vanda si din banii obtinuti sa plateasca procesul pe care l-a deschis,asta daca cumva reuseste sa le vanda...
"Promisiunea" acesta se asterne pe hartie, si se depune la dosar! Se poate "suci" dupa ce semneaza ca este de acord sa-i ramana baiatului dupa decesul lui???
@eu.ro.lex: Multumesc pt. raspuns! Eu am expus doar datele problemei mele, stiu ca divortul si partajul sunt diferite.
Avocata lui a vazut ca eu nu am bani. De aceea spune ca vrea sa ma ajute prin aceasta mediere. Dar instanta a dat ca solutie timbrarea cererii (am vazut pe portalul justitiei). Multumesc "baietzika" ca acum m-am lamurit ca avocata lui il protejeaza ( e si normal, ca e platita de el) si ma intimideaza atat timp cat mi-a spus ca mi se retine din pensie lunar pana se strang cei 2000 ron. Tot ea mi-a spus ca a cerut medierea...cand, de fapt, pe site este afisat ceea ce am enuntat mai sus! Eu ma voi duce maine la mediere, nu platesc nimic si o sa vad ce isi doreste el. Apoi ma gandesc cum este mai bine pt. fiul meu (am scris ca are 25 de ani, dar nu locuieste in aceeasi localitate cu noi).
Chiar nu inteleg rostul atator organisme create special sa ne stoarca de bani.
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Am divortat anul trecut, eu am intentat actiune de divort. Divortul a fost pronuntat. Fostul meu sot a deschis cerere de partaj. Eu nu am posibilitati de a plati un avocat, de aceea am fost singura la cele 2 termene puse de instanta. Fostul sot locuieste in locuinta comuna, iar eu sunt de acord ca el sa locuiasca acolo pana la sfarsitul vietii, cand, apartamentul respectiv ii va ramane unicului fiu care are acum 25 de ani. Acest lucru i l-am spus si avocatei sale, care ne-a stabilit o intalnire la un mediator, pe care sa-l platim pe din doua. Nu inteleg, in urma acestei medieri se incheie un acord, care are valoare in instanta? Il infatisam instantei la urmatorul termen si se incheie procesul de divort?
O alta nelamurire a mea: mi-a spus avocata lui, ca, daca nu sunt de acord cu medierea (nu am bani, de fapt), vom plati timbrarea cererii de partaj 50% fiecare, asta insemnand cate 2000 ron, dupa cum a facut el evaluarea bunurilor. Este adevarat acest lucru? De ce trebuie sa platesc si eu timbrarea, atat timp cat nu am deschis eu procesul de partaj?Nu plateste acest timbru doar cel care a deschis partajul?
Va rog sa ma lamuriti! Va multumesc!
eu am facut doar o cerere catre asociatie sa-mi recalculeze toata suma de plata pt. sezonul rece. Am scris ca am tevile izolate, si am rugat sa se faca recalcularea...Acum astept sa vedem ce se afiseaza...Noua asociatia ne face calcul la cota parte, probabil ca tot asociatia, in baza cererii mele, o trimite mai departe firmei.