avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... timbrare cerere partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

timbrare cerere partaj

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Am divortat anul trecut, eu am intentat actiune de divort. Divortul a fost pronuntat. Fostul meu sot a deschis cerere de partaj. Eu nu am posibilitati de a plati un avocat, de aceea am fost singura la cele 2 termene puse de instanta. Fostul sot locuieste in locuinta comuna, iar eu sunt de acord ca el sa locuiasca acolo pana la sfarsitul vietii, cand, apartamentul respectiv ii va ramane unicului fiu care are acum 25 de ani. Acest lucru i l-am spus si avocatei sale, care ne-a stabilit o intalnire la un mediator, pe care sa-l platim pe din doua. Nu inteleg, in urma acestei medieri se incheie un acord, care are valoare in instanta? Il infatisam instantei la urmatorul termen si se incheie procesul de divort?
O alta nelamurire a mea: mi-a spus avocata lui, ca, daca nu sunt de acord cu medierea (nu am bani, de fapt), vom plati timbrarea cererii de partaj 50% fiecare, asta insemnand cate 2000 ron, dupa cum a facut el evaluarea bunurilor. Este adevarat acest lucru? De ce trebuie sa platesc si eu timbrarea, atat timp cat nu am deschis eu procesul de partaj?Nu plateste acest timbru doar cel care a deschis partajul?
Va rog sa ma lamuriti! Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ani_m , utilizator 17:29, 18 Mai 2012
1. angajati-va un avocat sau cel putin consultati unul. Stim, nimeni nu are bani pentru avocat, insa in acest caz ar fi bine sa nu va mai plangeti ca fostul sot, sau avocatul acestuia, face cu dvs. tot ce vrea...
2. de regula, taxa de timbru este platita de catre cel care deschide actiunea. Numai daca sunteti si dvs. de acord cu co-plata, veti plati, altfel, nu...
3. divortul si partajul sunt doua chestiuni diferite si medierea nu este obligatorie.
Vedeti ? asa ar trebui sa vedeti o consultatie la avocat si nu inteleg de ce nu ati fi gata sa platiti pentru o astfel de consultati...? Da, toti vrem gratis si de calitate, nu?
va dorim succes
MINTE avocata lui. vrea sa te faca sa platesti juma din taxa de timbru. dar nu este asa. cel care deschide actiunea plateste taxa de timbru pana la primul termen altfel i se respinge cererea . banuiesc ca la dvs s-au cerut amanari pt mediere. nici mediatorul nu tb sa-l platiti. dupa ce ca ramane cu toate cele mai vrea sa platiti tot dvs. si inca ceva ce garantie aveti ca va lasa totul fiului dp moarte? practic dvs renuntati la toate bunurile in favoarea lui (copiii nu au implicare in partaj). iar dansul titular fiind poate sa vanda pe timpul vietii. daca baiatul este minor si locuieste cu dansul ii veti plati si pensie de intretinere ca nu are legatura ca-i lasati apart cu pensia. daca vreti puteti face o intelegere in fata judecatorului de serviciu in care cereti ca dansul sa recunoasca dreptul dvs de 1/2 din apart. dvs aratai ca nu aveti pretentii la chirie intrucat fiul locuieste acolo si ramaneti coproprietari in cote parti. nu-l incurcati cu nimic. veti fi ca asociatii la firme. e alegerea dvs.
@eu.ro.lex: Multumesc pt. raspuns! Eu am expus doar datele problemei mele, stiu ca divortul si partajul sunt diferite.
Avocata lui a vazut ca eu nu am bani. De aceea spune ca vrea sa ma ajute prin aceasta mediere. Dar instanta a dat ca solutie timbrarea cererii (am vazut pe portalul justitiei). Multumesc "baietzika" ca acum m-am lamurit ca avocata lui il protejeaza ( e si normal, ca e platita de el) si ma intimideaza atat timp cat mi-a spus ca mi se retine din pensie lunar pana se strang cei 2000 ron. Tot ea mi-a spus ca a cerut medierea...cand, de fapt, pe site este afisat ceea ce am enuntat mai sus! Eu ma voi duce maine la mediere, nu platesc nimic si o sa vad ce isi doreste el. Apoi ma gandesc cum este mai bine pt. fiul meu (am scris ca are 25 de ani, dar nu locuieste in aceeasi localitate cu noi).
Chiar nu inteleg rostul atator organisme create special sa ne stoarca de bani.
Daca ajungeti sa semnati un acord de mediere si depuneti in instanta acest acord, taxa de timbru platita de sot in instanta se poate recupera de acesta la cerere. Cititi cu mare atentie ce semnati si ganditi-va inainte ce doriti. Nu cedati partea dvs sub promisiunea ca-i va ramane fiului
Taxa de timbru se plateste de reclamant, dar isi recupereaza o parte din aceste cheltuieli de la dvs sub forma cheltuielilor de judecata si da, se ajunge pt recuperarea lor si la executare silita.
"Promisiunea" acesta se asterne pe hartie, si se depune la dosar! Se poate "suci" dupa ce semneaza ca este de acord sa-i ramana baiatului dupa decesul lui???

Alte discuții în legătură

Divort cu tranzactie de bunuri cirina cirina Buna ziua, Sunt in urmatoarea situatie: 1. sotul meu doreste sa divorteze, mi-a propus divort pe cale amiabila, prin introducerea actiunii impreuna. Eu nu ... (vezi toată discuția)
Partaj faranumeeu faranumeeu Buna In urma cu 2 ani am divortat si am in comun cu fosta sotie un imobil dobandit in timpul casatoriei si peentru care am mai luat bani imprumut de la terte ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori si partaj luminitalenuta luminitalenuta buna ziua, am si eu o intrebare.am inaintat actiunea de divort iar luna viitoare ar trebui sa avem prima infatisare. am introdus actiune de divort simpla fara ... (vezi toată discuția)