avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... timbrare cerere partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

timbrare cerere partaj

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Am divortat anul trecut, eu am intentat actiune de divort. Divortul a fost pronuntat. Fostul meu sot a deschis cerere de partaj. Eu nu am posibilitati de a plati un avocat, de aceea am fost singura la cele 2 termene puse de instanta. Fostul sot locuieste in locuinta comuna, iar eu sunt de acord ca el sa locuiasca acolo pana la sfarsitul vietii, cand, apartamentul respectiv ii va ramane unicului fiu care are acum 25 de ani. Acest lucru i l-am spus si avocatei sale, care ne-a stabilit o intalnire la un mediator, pe care sa-l platim pe din doua. Nu inteleg, in urma acestei medieri se incheie un acord, care are valoare in instanta? Il infatisam instantei la urmatorul termen si se incheie procesul de divort?
O alta nelamurire a mea: mi-a spus avocata lui, ca, daca nu sunt de acord cu medierea (nu am bani, de fapt), vom plati timbrarea cererii de partaj 50% fiecare, asta insemnand cate 2000 ron, dupa cum a facut el evaluarea bunurilor. Este adevarat acest lucru? De ce trebuie sa platesc si eu timbrarea, atat timp cat nu am deschis eu procesul de partaj?Nu plateste acest timbru doar cel care a deschis partajul?
Va rog sa ma lamuriti! Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ani_m , utilizator 17:29, 18 Mai 2012
instanta pronunta hotarare pe baza acordului, in baza hotararii il veti executa silit ( un executor judecatoresc) dupa ce se implineste termenul de un an.
Ultima modificare: Joi, 17 Mai 2012
gi-jane2, moderator
Doamna, ca sa aveti siguranta asta ar fi indicat sa va ajute un avocat in redactarea actului ala sau macar sa-l verifice.
Daca e bine sau rau redactat face mare diferenta.
Multumesc tuturor pt. raspunsuri. Au fost f. utile. Mi-am angajat avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu tranzactie de bunuri cirina cirina Buna ziua, Sunt in urmatoarea situatie: 1. sotul meu doreste sa divorteze, mi-a propus divort pe cale amiabila, prin introducerea actiunii impreuna. Eu nu ... (vezi toată discuția)
Partaj faranumeeu faranumeeu Buna In urma cu 2 ani am divortat si am in comun cu fosta sotie un imobil dobandit in timpul casatoriei si peentru care am mai luat bani imprumut de la terte ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori si partaj luminitalenuta luminitalenuta buna ziua, am si eu o intrebare.am inaintat actiunea de divort iar luna viitoare ar trebui sa avem prima infatisare. am introdus actiune de divort simpla fara ... (vezi toată discuția)