Am izolat tevile in apartamentul nostru si ne-am montat centrala termica, in octombrie anul trecut, la momentul respectiv cei de la asociatie ne-au zis, ca indiferent daca sunt izolate sau nu tevile platim cota parte pt incalzire (suma destul de mare, peste 100 de lei lunar).
Acum firma care citeste repartitoarele si care calculeaza plata conf cotei parte ne-a zis, ca este o noua reglementare legala, ca in cazul in care sunt izolate tevile se va scade din cota parte la incalzire in baza unei cereri, din nefericire nu gasesc aceasta reglemantare, va rog sa ma ajutati! Intr-adevar este o noua reglematare? Care este aceasta?
Nu mai cautati nici o reglementare, este vorba de o recomandare a ANRSC pentru a se tine sema de ce izolatii se afla pe teren, de care sa se tina seama. Faceti ce a spus acea firma de repartitoare ( cerere, viza asociatie , depunere la ei, etc.).
Asa este cum spune @johnpescar.
Firma care face repartizarile la costuri prin repartitoare de costuri introduc in algoritmul lor de calcul niste coeficienti de compensare (nu stiu daca le zice asa sau altfel), oricum repartizarea costurilor cu incalzirea spatiilor comune intre doua apartamente identice, dar unul cu tevi izolate si celalalt fara, sumele vor fi diferite, dar sa nu va asteptati la diferente mari (unul plateste 100 lei, iar celalalt cam 95 lei)...
Intocmiti o notificare catre as. prop. si in atentia firmei in care explicati cum ati izolat tevile (daca stiti , cum se numeste materialul si grosimea acestuia, eventual daca dupa izolare, teva este acoperita cu rigips. Notificarea trebuie vizata de as. prop. si o duceti la firma. Atat asociatia, cat mai ales firma sunt obligate sa verifice afirmatiile dvs. din notificare.
Ei, cum mai este 1 luna de incalzire de la sistem, poate actiunea este valabila pentru urmatorul sezon.
Succes!
@ Adam Grecu
Intr-o postare anterioara ati aratat de unde se determina suprafata echivalenta termic a tevilor verticale. Vreti sa ma ajutati si sa mai postati odata de unde v-ati inspirat?. Multumesc.
@johnpescar,
Uite, la capitolul acesta am cam ramas restant. Avand in vedere ca astazi este duminica, am sa fotografiez materialele pe care le am la dispozitie si am sa le postez in rubrica de ”Documente utile”. Nu stiu in ce masura aceste copii vor fi destul de lizibile pentru a fi utilizate.