avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calcul energie termica apt cu tevi izolate
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calcul energie termica apt cu tevi izolate

Rog niste detalii privind legislatia in vigoare ce indreptateste un proprietar sa-si micsoreze plata la cheltuielile comune cu incalzirea din bloc daca isi izoleaza tevile verticale de incalzire ce trec prin apt., avand in vedere ca detine centrala termica proprie.Am izolat si casetat tevile respective, firma care face calculul consumului a fost de acord insa presedintele asociatiei de proprietari nu accepta modificarea situatiei de fapt.Doresc doar micsorarea costurilor din apt. pentru partile comune(caldura care o radiaza tevile verticale) si nu celelalte cheltuieli comune pentru incalzirea proprietatii comune a asociatiei.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 17:23, 23 Septembrie 2013
In Ordinul ANRSC nr.233/2004 exista prevederea prin care se lua in calcul, in sensul scutirii la plata pentru tevile verticale, izolarea tevilor cu conditia ca, in sezonul rece, diferenta de temperatura intre peretele izolator si temperatura din camera sa fie mi mica de 0.5 grade C.

Aceasta prevedere a fost abrogata in Ordinul ANRSC nr.255/2006.

Asadar in prezent izolarea tevilor verticale nu mai asigura scutirea de plata a cotei-parti indivize pentru caldura calculata pentru tevile verticale.

Firma e de acord sa va faca aceasta reducere, dar nu are o baza legala.
Ei fac un calcul, dar regulile dupa care fac acest calcul, dincolo de algoritmul legal, trebuie sa se realizeze cu acordul asociatiei de proprietari in cazul scutirilor la plata.
Trebuie depusa o cerere la firma care calculeaza caldura in functie de repartitoare prin care anuntati modificarea. Cred ca o sa trebuiasca sa achitati o taxa acolo.
Nu este nevoie de nicio taxa. Firma care face calculul are relatii cu as. prop. Proprietarul trebuie sa informeze (eventual in scris) as. prop. despre modificarea respectiva, iar as. prop. notifica firma ca proprietarul XX de la ap. yy si-a izolat tevile verticale (cu materialul si grosimea acestuia), urmand ca firma sa „umble” la coeficienti...
Asa cum am mai afirmat si in alt topic, proprietarii ar trebui sa-si lase tevile asa cum sunt pentru ca in algoritmul de calcul al repartzarii costurilor comune, o teava se considerata (bine) izolata daca are grosimea izolatiei de cel putin 50mm, ori eu nu cred ca va apucati sa faceti asa ceva prin casa. Dar fiecare face cum vrea!
La multe asociatii sunt persoane care habar nu au ce inseamna a notifica.Treaba se rezolva simplu, omul completeaza o cerere in care descrie situatia din teren cu ce a facut acolo, firma ii primeste cererea vizata de asociatie care confirma ca este adevarat ceea ce scrie in jalba.La urmatoarea repartizare se v-a tine cont ca s-a modificat ceva.
Bine dom' John, noi asa am facut de fiecare data. Aceasta procedura am stabilit-o cu firmele de repartitoare, este mai simplu, folosim e-mail-ul, omul nu ingroasa randurile la firma. Poate nu stiti ce se intampla in orasele mai mari in legatura cu audientele la aceste firme - adica zilnic se face o coada de 60-70 oameni si fiecare vine cu o alta problema. In fine, este bine si cum ziceti, oamenii se orienteaza.

Alte discuții în legătură

Plata pierderi de caldura la bloc / lege maruis maruis Buna ziua, As dori sa stiu daca exista vreo reglementare (lege) legata de calculul (distribuirea) pierderilor de caldura pentru o scara de bloc. Mai exact ... (vezi toată discuția)
Plata incalzire in bloc danaluminita danaluminita Locuiesc intr-un bloc cu mai multe apartamente, din care mai mult de 50% sunt cu incalzire cu centrala proprie de apartament. restul apartamentelor sunt ... (vezi toată discuția)
Plata parti comune radet arvat_t arvat_t Buna seara,sunt in totalitate debransata de la Radet,partile comune din apartament,respectiv coloanele de caldura au fost izolate prin pereti de rigips.Am ... (vezi toată discuția)