avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata parti comune Radet
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata parti comune Radet

Buna seara,sunt in totalitate debransata de la Radet,partile comune din apartament,respectiv coloanele de caldura au fost izolate prin pereti de rigips.Am facut o cerere catre Asociatia de Proprietari,sa constate cele mentionate,nu s-a deplasat nimeni in domiciliu meu,dar in costurile intretinerii au fost calculate partile comune (coloane radet care trec prin apartament).Este corect faptul ca Asoc. de prop.printr-o sedinta au hotarat ca toti locatarii debransati sa plateasca partile comune?(chiar daca nu beneficiaza de caldura lor)Va rog sa-mi comunicati ce lege reglementeaza aceasta situatie.Va multumesc,astept lamuriri.
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 17:15, 11 Ianuarie 2015
Daca aveti repartitoare in apartamentele bransate, calculul se face de firma care calculeaza caldura in baza Ordinului ANRSC 343/2010.
Daca nu aveti repartitoare, atunci repartizarea cotei comune de caldura se face in baza hotararii AG din asociatia dv. Referinta este acelasi ordin.
coloanele de caldura au fost izolate prin pereti de rigips

Aspectul ca dvs ati inteles sa va materializati interesul de aspect interior sa ascundeti instalat
ia parte comuna cu constituie temei legal pentru a fi exonerata de la plata parti comune
Chiar daca ati inteles sa va ridicati confortul in proprietate si ati renuntat la sistemul centralizat de incalzire si apa rece in favoarea centralei termice individuale,in temeiul ordinului ANRSC anterior mentionat,tot va revine obligatia chitarii unei cote parti parti comune
- partile comune nu se refera doar la tevile verticale, ci la totalitatea tevilor, incepand de la intrarea in bloc, subsol, spatii comune, casa scarii, da, tevile verticale de distributie, pana la ultimul etaj unde este amplasat vasul de expansie;
- daca repartizarea costurilor cu incalzirea prin repartitoare de costuri, firma respectiva, probabil ca a efectuat o inventariere exacta a intregului sistem de incalzire si s-a stabilit, conform legii, un procent de repartizare al incalzirii pe spatiile comune;
- inainte de a va izola tevile verticale care trec prin apartamentul dvs.,trebuia sa luati legatura cu as. prop., sa va informati despre cum trebuie procedat, insa oricum ar fi, daca dvs. aveti izolate aceste tevi, informati in scris as. prop. (firma de repartitoare) despre acest lucru si solicitati diminuarea repartizarii costurilor pe acest motiv;

Revin si va informez ca plata parti comune Radet - nu este un titlu prea fericit pentru topic; de fapt partile comune apartin proprietarilor din acel bloc/scara; ca este vorba despre Radet, da, dar este altceva... In fine, noi am inteles unde "bateti"!
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Ianuarie 2015
Adam Grecu, utilizator
in acele parti comune intra si incalzirea din casa scarii, si din uscatorii ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul caldura androidu androidu Salutare. Sin debransat de la RADET si am centrala dar noua administratora de bloc mi a bagat o suma la rubrica caldura cred ca sint acei 10 % pe partile ... (vezi toată discuția)
Repartizare cheltuieli caldura nicu350 nicu350 locuiesc intr-un bloc in iasi ,sunt debransat de la reteaua termica de incalzire deoarece am centrala proprie cu gaz ,deci eu nu mai beneficiez de serviciul ... (vezi toată discuția)
Incheiere contracte individuale cu dalkia termoservice george2104 george2104 Buna ziua, Suntem o scara care are o majoritate de 70% din apartamente decuplate de la termoficare. Cei 30% ramasi ne obliga prin contractul colectiv sa ... (vezi toată discuția)