avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calcul caldura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calcul caldura

Salutare. Sin debransat de la RADET si am centrala dar noua administratora de bloc mi a bagat o suma la rubrica caldura cred ca sint acei 10 % pe partile comune ! Site cineva cum se calculeaza acesti 10% ? Uni spun ca se inmulteste cu cota parte indiviza atii ca se inmilteste cu suna facturi de pe scara de la RADET:-/:wassat:
Cel mai recent răspuns: androidu , utilizator 20:18, 15 Iulie 2014
In primul rand ar trebui sa precizati daca blocul are repartitoare de costuri la caldura.
Nu are relevanta ca repartizarea calurii se face sau nu upa repartitoare.

In ambele varianta, un proprietar debransat trebuie sa contribuie pentru incalzirea spatiilor comune. Si posibil si o parte e consum inividual, pentru incalzirea furnizata de coloanele verticale; daca e cazul.

Trag concluzia ca in cazul dvs, e un bloc fara repartitoare pentru ca altfel calculele ar fi facute de o firma specializata si nu ati mai fi pus intrebarea initiala.

Acel procent de care mentionat, in mod normal trebuie stabilit in urma unei inventarieri. Insa se poate utiliza foarte bine si procentul dat de suprafetele comune incalzite din totalul suprafetelor blocului.

In cazul blocurilor fara repartitoare acel procest e fix. In cazul utilizarilor repartitoarelor, acel procent variaza in functie de consumurile individuale(de fapt in acest caz nu mai vorbim de procente)
Blocul a fost reabilitat anul trecut si e fara reparitoare. Suma pe care o am de plata reprezinta esalonari de la RADET dar sint taxat ca si cum nu sint debransat. DECI cum sa face calculu cu cei 10 % pentru coloanele verticale ???
cum puteti spune ca nu are relevanta daca au sau nu repartitoare de costuri cand tot dvs dati raspunsul corec in final ?
ar trebui sa aflati ce sunt cu acele esalonari iar daca sunt de pe vremea cand nu ereati debransat atunci e normal se fiti pus la plata cat despre cei 10 % pentru coloane ar trebui sa va interesati pentru ca din cate stiu eu in SET -ul blocului nu sunt introduse si suprafetele coloanelor de pe verticala.
Ultima modificare: Duminică, 13 Iulie 2014
max36, utilizator

Alte discuții în legătură

Despre noul?/vechi sistem de calcul al caldurii. ndan57 ndan57 Buna ziua, doresc sa ve explic despre ce este vorba la mine in bloc si daca se poate sa discutam... Blocul are 4 nivele cate 10 apartamente pe scara si 5 ... (vezi toată discuția)
probleme cu plata caldurii la bloc nikoleta_steliana nikoleta_steliana Locuiesc intr-un bloc de 10 etaje, fara repartitoare si am centrala de apartament pe gaze. Neavand repartitoare repartizarea caldurii la noi in bloc se face pe ... (vezi toată discuția)
Locatari cu centrala proprie obligati sa plateasca caldura cry_mitroi cry_mitroi Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie:locatarii cu centrala proprie sunt pusi sa plateasca caldura(aprox 80 lei/luna)...pentru ... (vezi toată discuția)