Salutare. Sin debransat de la RADET si am centrala dar noua administratora de bloc mi a bagat o suma la rubrica caldura cred ca sint acei 10 % pe partile comune ! Site cineva cum se calculeaza acesti 10% ? Uni spun ca se inmulteste cu cota parte indiviza atii ca se inmilteste cu suna facturi de pe scara de la RADET:-/:wassat:
Nu are relevanta ca repartizarea calurii se face sau nu upa repartitoare.
In ambele varianta, un proprietar debransat trebuie sa contribuie pentru incalzirea spatiilor comune. Si posibil si o parte e consum inividual, pentru incalzirea furnizata de coloanele verticale; daca e cazul.
Trag concluzia ca in cazul dvs, e un bloc fara repartitoare pentru ca altfel calculele ar fi facute de o firma specializata si nu ati mai fi pus intrebarea initiala.
Acel procent de care mentionat, in mod normal trebuie stabilit in urma unei inventarieri. Insa se poate utiliza foarte bine si procentul dat de suprafetele comune incalzite din totalul suprafetelor blocului.
In cazul blocurilor fara repartitoare acel procest e fix. In cazul utilizarilor repartitoarelor, acel procent variaza in functie de consumurile individuale(de fapt in acest caz nu mai vorbim de procente)
Blocul a fost reabilitat anul trecut si e fara reparitoare. Suma pe care o am de plata reprezinta esalonari de la RADET dar sint taxat ca si cum nu sint debransat. DECI cum sa face calculu cu cei 10 % pentru coloanele verticale ???
ar trebui sa aflati ce sunt cu acele esalonari iar daca sunt de pe vremea cand nu ereati debransat atunci e normal se fiti pus la plata cat despre cei 10 % pentru coloane ar trebui sa va interesati pentru ca din cate stiu eu in SET -ul blocului nu sunt introduse si suprafetele coloanelor de pe verticala.