avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calcul caldura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calcul caldura

Salutare. Sin debransat de la RADET si am centrala dar noua administratora de bloc mi a bagat o suma la rubrica caldura cred ca sint acei 10 % pe partile comune ! Site cineva cum se calculeaza acesti 10% ? Uni spun ca se inmulteste cu cota parte indiviza atii ca se inmilteste cu suna facturi de pe scara de la RADET:-/:wassat:
Cel mai recent răspuns: androidu , utilizator 20:18, 15 Iulie 2014
Din factura se calculeaza 10% pentru parti comune, inclusiv tevile verticale.

Aceasta suma obtinuta este repartizata proportional cu cota-parte indiviza tuturor apartamentelor, indiferent ca sunt sau nu deconectate de la sistemul centralizat, deoarece spatiile comune sunt comune tuturor, iar tevile verticale trec si prin apartamentele deconectate..
Ultima modificare: Duminică, 13 Iulie 2014
elga50, moderator
Vedeti ca noi nu stim cum sintem taxati la intretinere cu acei 10% pe tevi comune ! Ce sa inteleg , ca fiecre ne pune acolo o suma ! :wassat: Adica daca vine factura de 2000 lei pe scara imult cu 10% platesc 20 lai pe luna ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu chiar asa. Daca ati citi atent, ati intelege.

Din factura de 2000 lei se extrage 10%, adica 200 lei.
Acest 200 lei se imparte tuturor apartamentelor in functie de cota parte, astfel ca unui apartament de 2 camere poate sa-i revina 7 lei, iar unui apartament de 4 camere sa-i revina 12 lei. E doar un exemplu, nu luati cifrele ca atare.

Restul de 1800 se imparte celor conectati la retea.
Acum a inteles, multumesc doamna :yes:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre noul?/vechi sistem de calcul al caldurii. ndan57 ndan57 Buna ziua, doresc sa ve explic despre ce este vorba la mine in bloc si daca se poate sa discutam... Blocul are 4 nivele cate 10 apartamente pe scara si 5 ... (vezi toată discuția)
probleme cu plata caldurii la bloc nikoleta_steliana nikoleta_steliana Locuiesc intr-un bloc de 10 etaje, fara repartitoare si am centrala de apartament pe gaze. Neavand repartitoare repartizarea caldurii la noi in bloc se face pe ... (vezi toată discuția)
Locatari cu centrala proprie obligati sa plateasca caldura cry_mitroi cry_mitroi Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie:locatarii cu centrala proprie sunt pusi sa plateasca caldura(aprox 80 lei/luna)...pentru ... (vezi toată discuția)