avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Activitate Ionela_Madalina

Activitate Ionela_Madalina

Buna ziua!

Pana luna trecuta( mai), la locul de munca,beneficiam de plata zilelor de Sarbatoare legala (acestea erau platite cu un spor de 100%,ceea ce inseamna ca luam dublul unei zile obisnuite de munca).

In pontajul de pe luna mai,am constatat ca sefa noastra ne-a trecut "liber" pe toate in ziua de 1 mai,iar orele din acea zi ni le-a trecut in alte zile,in care noi am fost libere,de fapt.

Conform clauzei contactuale din CIM,este prevazut ca aceste zile se platesc cu spor la salariu sau se recupereaza.

Intrebarea mea este: din moment ce sunt platite dublu,atunci cand se recupereaza e in regula sa ne treaca dumneai cand doreste acel numar de ore sau ar trebui sa recuperam dublul acelui numar de ore? Este legal sa ne treaca OFF pe toate,din moment ce magazinul a fost deschis in ziua aceea si s-au realizat vanzari?Ar trebui sa semnam pontajul,in forma respectiva...?

Multumesc!
Buna ziua!

De aproximativ 10 luni sunt angajata a unui magazin cu produse de ingrijire, fiind incadrata ca lucrator gestionar. In ultimul timp, mai multe magazine ale firmei din alte orase au fost inchise, iar din "semnele" aparute , avem banuiala ca urmam si noi....(nu ne-a zis nimeni,nimic....pentru ca ,in general, ne pun in fata faptului implinit). Cunoscand destul de bine modul lor de operare, stiu ca daca se va ajunge la inchiderea magazinului, vor incerca sa ne convinga sa ne semnam demisia.....Intrebarea mea este: ar trebui sa ne scriem demisia? Daca nu o semnam, avem dreptul la salariu compensatoriu?Fetele care au o vechime mai mare la locul de munca(in afara de mine,toate au cam 3 ani de cand lucreaza in acest magazin) au dreptul la somaj?

Daca ma puteti ajuta cu un sfat in situatia mai sus mentionata, va sunt recunoscatoare...!

Multumesc anticipat!