avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile de Sarbatoare legala neplatite
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile de Sarbatoare legala neplatite

Buna ziua!

Pana luna trecuta( mai), la locul de munca,beneficiam de plata zilelor de Sarbatoare legala (acestea erau platite cu un spor de 100%,ceea ce inseamna ca luam dublul unei zile obisnuite de munca).

In pontajul de pe luna mai,am constatat ca sefa noastra ne-a trecut "liber" pe toate in ziua de 1 mai,iar orele din acea zi ni le-a trecut in alte zile,in care noi am fost libere,de fapt.

Conform clauzei contactuale din CIM,este prevazut ca aceste zile se platesc cu spor la salariu sau se recupereaza.

Intrebarea mea este: din moment ce sunt platite dublu,atunci cand se recupereaza e in regula sa ne treaca dumneai cand doreste acel numar de ore sau ar trebui sa recuperam dublul acelui numar de ore? Este legal sa ne treaca OFF pe toate,din moment ce magazinul a fost deschis in ziua aceea si s-au realizat vanzari?Ar trebui sa semnam pontajul,in forma respectiva...?

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare platite simona.elisa simona.elisa Buna ziua, Sunt noua in domeniu si am nevoie de putin ajutor va rog frumos. 1. In cazul orelor suplimentare ( ma refer la cele legale 48 ore/saptamana), in ... (vezi toată discuția)
Sarbatori legale - mai multe probleme smeagull smeagull Buna ziua, am nevoie de ajutorul dvs. in urmatoarele probleme: 1. In cazul in care angajatorul are nevoie ca o parte din angajati se lucreze in zilele de ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare neplatite compensate cu zile libere Irinelpp Irinelpp Lucrez la o Primarie municipala, datorita recesiunii nu se mai platesc orele suplimentare ci se compenseaza cu zile libere. Am lucrat schimbul 3 de pe data de ... (vezi toată discuția)