Lucrez la o Primarie municipala, datorita recesiunii nu se mai platesc orele suplimentare ci se compenseaza cu zile libere. Am lucrat schimbul 3 de pe data de 29.12.2008 pana pe data de 04.01.2009 si pe data de 25 decembrie schimbul 1. Am solicitat 9 zile libere deoarece inainte aveam o zi libera si orele suplimentare platite . Am considerat ca daca nu se mai platesc orele suplimentare am dreptul la doua zile libere pentru orele lucrate de sarbatori. Mi s-au aprobat doar 4 zile libere adica mi s-a compensat ora pe ora fara a se tine cont de faptul ca am lucrat in zile libere din punct de vedere legal. Este normal? Este legal? Va multumesc!
Daca se dau bani se plateste dublu si daca se dau libere se da ora pe ora? Mie nu mi se pare corect atat timp cat nu pot opta pentru bani sau pentru liber. Daca lucrezi in noaptea de Revelion este acelasi lucru ca in orice zi? Nu exista nici o compensare? Efectul psihologic este negativ, prefer sa nu ma duc la serviciu daca nu sunt motivat corespunzator.
Orele recuperate acordate sunt platite. Astfel 8 ore libere dar platite reprezinta tot o plata dubla.
Cu alte cuvinte zilele respective nu sunr pur si simplu libere si neplatite, in pontaj veti aparea in recuperare si pentru ziua respectiva veti primi plata ca o zi normala de lucru.
Control itm
gabiclenciu
V-as ruga daca puteti sa-mi solutionati urmatoarea problema:
- o parte din salariatii mei - SRL- lucreaza cate 4 ore sambata.Ii pontez 4 ore si ii platesc ... (vezi toată discuția)