avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Activitate bergheauamaria

Activitate bergheauamaria

Buna ziua,

As dori sa stiu cum pot scoate copil minor din tara fara procura din partea tatalui. Mentionez ca acesta este disparut de mai bine de 3 ani si toate incercarile de a il gasit au esuat.

Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez pentru a putea obtine o hotarare judecatoreasca prin care sa pot pleca in vacanta peste hotare impreuma cu minorul.

Va mltumesc!
Răspuns la discuția pensie alimentara retroactiva
exista posibilitatea de a-l da in judecata pentru pensie alimentara daca a refuzat categoric sa imi dea o adresa unde sa il pot cita?

Din cat am citit in codul familiei, se poate cere retroactiv daca din vina lui nu am avut cum sa il chem in judecata. Dar nu stiu daca faptul ca a refuzat sa imi dea o adresa fizica unde il pot cita se poate considera ca incercare si refuz din partea lui si daca se poate incadra in acest articol de lege.

Va multumesc!
Buna ziua,
Din anul 2010 sunt despartita de fostul concubin cu are am o fetita actualemnte de 7 ani.
Nefiind casatoriti in mod legal, iar el parasind domiciliul conjugal, nu am avut cum sa cer pensie alimentara.
Acum, dupa 4 ani vrea sa isi vada copilul, iar eu am spus ca sunt de acord dar trebuie sa plateasca pensie alimentara din momentul in care a plecat ( sau 3 ani dupa cum prevede legea).
Nu vrea sa plateasca.
Intrebarea mea este:

Daca ma da in judecata sa castige drept de vizitare, am castig de cauza daca ii cer pensie alimentara retroactiv?

Va multmesc!

Maria
Buna ziua,

Am o fetira de 5 ani nascuta in USA cu tatal tot roman. In 2009 am hotarat de comun acord sa ne mutam in Marea Britanie, sub prezumptia ca, ca cetateni romani, vom gasi mai usor servici. In Mai 2011 tatal copilului ne-a parasit, fara a avea vreun venit si vreun loc unde sa locuim. Pana in septembrie 2011 am incercat la toate autoritatile din Marea Britanie sa imi dea dreptul la un loc de munca, ca sa am posibilitatea sa imi cresc copilul. In aceasta perioada instanta din Marea Britanie, mi-a incredintat provizoriu copilul mie iar lui dreptul de a vedea copilul saptamanal. Dupa cam 2 luni de vizite in care nu a platit nici un ban spre intretinearea minorului, nu s-a mai prezentat sa o vada gasind diferite motive. Neavand posibilitatea de a-mi intretine copilul, am fost nevoita sa ne intoarcem in romania. Acum am aflat ca, pentru a-mi inscrie copilul la scoala imi trebuie hotarare de incredintare definitiva a copilului.

Mentionez ca in tot acest timp, tatal copilului, nu s-a interessat decat o data de bunastarea copilului cerand sa o vada. I-am spus ca daca plateste pensia de intretinere va putea sa o vada. Nu am o adresa de-a lui, tot timpul intra si iese din romania, de fiecare data a zis ca plateste dar a gasit motive si s-a eschivat.

Intrebarea mea este, ma ajuta incredintarea definitiva, hotararea provizorie din Marea Britanie? Poate el sa impiedice incredintarea minorei catre mine? Atata timp cat nu am habar unde e...si refuza sa dea vreo adresa, nu pot sa fiu legata de el legal in ceea ce priveste copilul...nu am de unde sa il iau de fiecare data cand am nevoie de o semnatura.

Va multumesc pentru informatii!