avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Iesire minor din tara fara procura
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Iesire minor din tara fara procura

Buna ziua,

As dori sa stiu cum pot scoate copil minor din tara fara procura din partea tatalui. Mentionez ca acesta este disparut de mai bine de 3 ani si toate incercarile de a il gasit au esuat.

Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez pentru a putea obtine o hotarare judecatoreasca prin care sa pot pleca in vacanta peste hotare impreuma cu minorul.

Va mltumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:34, 6 Iulie 2016
trebuie sa solicitati instantei sa pronunte o hotarare prin care sa suplineasca acordul tatalui

pentru viitor, ar fi bine sa incercati sa obtineti custodia exclusiva asupra copilului, avand in vedere ca acesta este disparut si nu are nici o legatura cu minorul
buna seara. cum obtin procura pt iesirea din tara in vacanta cu minorul - o poate solicita unui notar tatal sau trebuie sa ne prezentam impreuna la notariat (orase diferite de resedinta) ? ce solutii am in cazul in care tatal refuza sa isi dea acordul ? se poate iesi in spatiul UE fara acord sau cel mult cu hotararea de divort ? mentionez ca avem custodie comuna cu resedinta minorului la mama iar tatal nu se preocupa decat de plata a 150 lei lunar si sms de ziua minorului... multumesc
Aveti nevoie de acordul tatatlui, declaratia acord o poate da tatal oriunde si sa v-o trimita apoi. Are nevoie doar de datele dvs si ale copilului, sa scrie perioada si tara unde va duceti.
Daca nu e de acord, trebuie sa va adresati instantei ca aceasta sa suplineasca acordul lui, trebuie sa dovediti ca nu e de acord din rea credinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot sa fac- vacanta fara acordul tatalui Unicp Unicp Buna ziua va rog frumos sa îmi spună și mie cineva daca pot sa plec în concediu cu copilul meu minor fara procura de la tata, menționez că am divorțat ... (vezi toată discuția)
Refuz pasaport minor biancacriss biancacriss buna ziua. am un baiat de 9 ani rezultat di concubinaj, tatal ii plateste doar pensia alimentara,in rest nu contribuie cu nimc nici nu l-a vzitat de 6 ani ... (vezi toată discuția)
Custodie totala anemone4u86 anemone4u86 De poate obtine custodie totala asupra minorului, in ideea in care in prima instanta s-a stabilit custodie comuna. Si daca celalalt parinte nu isi exercita ... (vezi toată discuția)