avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara retroactiva
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara retroactiva

Buna ziua,
Din anul 2010 sunt despartita de fostul concubin cu are am o fetita actualemnte de 7 ani.
Nefiind casatoriti in mod legal, iar el parasind domiciliul conjugal, nu am avut cum sa cer pensie alimentara.
Acum, dupa 4 ani vrea sa isi vada copilul, iar eu am spus ca sunt de acord dar trebuie sa plateasca pensie alimentara din momentul in care a plecat ( sau 3 ani dupa cum prevede legea).
Nu vrea sa plateasca.
Intrebarea mea este:

Daca ma da in judecata sa castige drept de vizitare, am castig de cauza daca ii cer pensie alimentara retroactiv?

Va multmesc!

Maria
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:45, 10 Iulie 2014
Buna ziua,
Daca fiica este a lui va primi dreptul de vizita.
Veti putea sa solicitati pensia pentru ultimii 3 ani precum si pentru viitor.
Aveati cum solicita pensie, ati neglijat.
Nu veti primi retroactiv pensie nici daca cereti, ci de la data introducerii cererii pana la majorat.
Tatal are drept de vizita, instanta stabileste doar program.
exista posibilitatea de a-l da in judecata pentru pensie alimentara daca a refuzat categoric sa imi dea o adresa unde sa il pot cita?

Din cat am citit in codul familiei, se poate cere retroactiv daca din vina lui nu am avut cum sa il chem in judecata. Dar nu stiu daca faptul ca a refuzat sa imi dea o adresa fizica unde il pot cita se poate considera ca incercare si refuz din partea lui si daca se poate incadra in acest articol de lege.

Va multumesc!
Codul familiei e abrogat din 2011, uitati-va pe noul cod civil pt a vedea pe ce va veti intemeia cererea.
Nu v-a impiedicat nimic sa il actionati in judecata, l-ati fi citat prin mica publicitate daca nu ii aflati adresa si s-ar fi judecat in lipsa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire domiciliu minor andreea998 andreea998 Buna ziua!!!Am un copil de 3 ani cu fostul concubin in care in prezent suntem in proces.S-a stabilit prin ordonanta presedintiala,copilul sa ramana la mine ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara VoicaPa VoicaPa Parintii mei s au despartit in '96. In sent. de divort scrie ca tatal meu este obligat la plata pensiei alimentare, insa nu mi a dat nici un ban. Ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Ana-maria Dociu Ana-maria Dociu eu am un copil de 3 ani jumatate facut cu iubitul meu de atunci. Dupa ce am nascut tatal l-a recunoscut trecandu-l pe numele lui dar dupa cateva luni a plecat ... (vezi toată discuția)