avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

eu am un copil de 3 ani jumatate facut cu iubitul meu de atunci. Dupa ce am nascut tatal l-a recunoscut trecandu-l pe numele lui dar dupa cateva luni a plecat si nu l-a mai interesat nimic.Eu nu l-am dat in judecata pana acum dar l-am vazut intr-o zi la volanul unei masini pe care inainte nu o avea si sincer nu inteleg cum daca o duce bine baietelului lui nu i-a luat nici macar o banana de un leu in trei ani.
Eu l-am crescut greu dar l-am crescut cu dragoste si sunt mandra de copilul meu ,parerea mea e ca tatal nu merita sa-l vada dar trebuie sa plateasca pentru atata timp in care nu l-a interesat nici daca mai traieste copilul lui si vreau sa stiu daca pot obine si pensie alimentara din urma
Voi reveni, daca imi permiteti, cu mai multe detalii in functie de intrebarile dumneavoastra si ce anume va intereseaza
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ana-maria Dociu , Alte profesii 17:34, 13 Noiembrie 2009
Solicitati incredintarea minorului spre crestere si educare si stabilirea pensiei de intretinere.Nu puteti primi pensie de intretinere din urma, pt ca aceasta nu a fost stabilita.
Buna ziua !
Solicitati acordarea pensiei de intretinere printr- o actiune judecatoreasca.
.Pensia de intretinere se datoreaza de la data introducerii actiunii, nu de la data pronuntarii hotararii,deoarece hotararea judecatoreasca are efect declarativ.
In concluzie, paratul va trebui sa va plateasca aceasta pensie de la data introducerii actiunii in functie de veniturile avute .
saracu de el, poate o fi soferul cuiva cu masina "tare" si repede ati crezut ca s-a "instarit"...:giggle: In legatura cu pensia de intretinere, trebuie sa demonstrati ca are venituri pe masura " pretentiilor" dv.
:)masina nu e chiar atat de ''tare''
dar daca il dau in judecata si obtin pensie alimentara ,indiferent cat ca nu ma intereseaza prea mult suma,o sa aiba dreptul sa-l vada nu? si daca da cat de des avand in vedere faptul ca nu l-a vazut de ani buni?
nu are nimic a face una cu alta; pensia de intretinere poate fi ceruta printr-o actiune in instanta separat de programul de vizitare.Nu stiu, doriti tata la copil sau nu? Daca da, puteti sa-l lasati sa-l viziteze de cate ori doreste si chiar sa-l ia cu el, dupa o intelegere foarte clara cu privire la cat il tine si cand il aduce inapoi...:confused: Daca nu doriti tata la copil ci numai banii, faceti o actiune in justitie cu obiectul "pensie de intretinere" si sunt sigura ca veti avea castig de cauza. Actiunea cu privire la programul de vizitare ar trebui sa o deschida el, dar nu poate fi obligat in nici un fel sa o faca, sau sa-si viziteze copilul, daca nu vrea...:rolleyes:

Alte discuții în legătură

Divort doareueu doareueu Buna ziua, dupa ce l-am prins pe sotul meu ca are o relatie in paralel cu altcineva l-am scos afara din casa. Asta s-a intamplat in urma cu 3 luni. Avem un ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara petrina_cristina petrina_cristina in urma divortului mama a castigat copilul, iar tatal are dreptul de al luat in week-end. insa ea nu-i da copilul acestuia si au fost momente cand nu la lasat ... (vezi toată discuția)
Paternitate ameliepr ameliepr Buna ziua. Am un bebe de 9 luni. Nu sunt casatorita, iar tatal copilului nu a venit sa il recunoasca. Initial luasem hotararea de a nu-l da in judecata si de a ... (vezi toată discuția)