avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Stabilirea minorului in strainatate fara acordul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Stabilirea minorului in strainatate fara acordul tatalui pentru motiv ca mama are custodie unica, sentinta este irevocabila si definitiva

Buna ziua ! am o nelamurire am divortat de 13 ani a rezultat si un copil la vremea resp. avea doar doi ani mam recasatorit de 8 ani am o fetita de opt ani cind am plecat din tara nu am avut nevoie d acordul tatalui pt ca aveam sentinta de incredintare a minor. definitiva si irevocabila !dar el avea drept de vizita de doua ori pe luna in weckend si doar patru ore nu sintem in relatii cordiale nu la vizitat niciodata si locuiam in acelasi oras ,si-a refacut viata mai are un copil ,mai are un alt copil din alta relatie problema lui era mereu ce fac eu cu viata mea privata si cu cine sint si ce face el ! niciodata nu a aratat interes pt copil cind am plecat din tara nu a mai platit pensie alim. de patru ani copilul a luat contact cu el si a spus ca nu a mai platit pt ca nu a stiut ca plecam dar stia ,si ca ma va da in judecata ca nu a mai vazut copilul mentionez ca nici in Ro nu il cauta doar platea din motiv sa nu aiba probleme cu lege mai avea de platit o pensie alimentara .Ce probleme pot avea eu dupa legile noi ,eu am oferit copilului un viitor mai bun ,conditii de trai foarte bune, nu i-am vb de rau tatal dar imi doresc sa ma lase in pace si viata mea privata nu il intereseaza pe el ,copilul nu este linistit este un copil foarte problematic si face f multe necazuri . Eu ca mama mai lupt pt acest copil sa ajunga pe calea buna ,nu inteleg problema fostului sot care niciodata nu la interesat copilul ce mai vrea acum nu aveam de gind sa-l actionez in judecata daca nu imi trimitea aceste amenintari prin copil .Moral si normal este ca daca avea interes si-l manifesta fata de copil dar de atita vreme nu a manifestat nimic si doar copilul la vremea respectiva avea 11 ani a vazut singur ca nu are interes fata de el Daca eu doresc sa calatoresc in Ro cu minorul voi avea probleme cu el daca ma actioneza in instanta ? astept raspunsuri si va multumesc anticipat !
Ultima modificare: Miercuri, 4 Februarie 2015
anonim37, utilizator
Cel mai recent răspuns: anonim37 , utilizator 15:04, 6 Februarie 2015
eu n-am inteles nimic
v-a actionat tatal in judecata? ce cere?
in prezent cum se desfasoara relatiile dintre copil si tata? vb la telefon, pe skype, isi scriu, se vad?
Asa din senin nu aveti ce probleme sa aveti: aveti copilul incredintat spre crestere si ati plecat legal din tara - nu aveti nici o problema.

Off-topic: copii linistiti si sanatosi exista doar in povesti, in viata reala copiii sanatosi sunt nelinistiti si cauzeaza probleme - asta e semn de normalitate. Nu va mai luptati cu copilul sa ajunga pe calea cea buna, incercati sa intelegeti care e calea copilului dvs si invatati-l sa se descurce pe ea.
~ Conținut șters la cerere ~
daca am parasit tara si eu am incredintare definitiva si irevocabila nu am avut nevoie de acordul lui nu lam instintat ca parasesc tara pt ca nu lua contact cu copilul,nu il cauta si copilul nu a aratat interes pt el si acum la 15 ani nu vrea sa mearga in Ro la el da ma amenintat ca ma da in judecata ca nu a mai putut sa vada copilul !de asta nu mai plateste pensie alimentara de patru ani !
nu au legatura nu vb pe skype sau la telefon si vroiam sa stiu ca daca are pe sentinta de divort drept de vizita de doua ori pe luna pot avea eu probleme ?nu vb cu el nu am vb nici in Ro nu aveam cu cine are alta familie si alt copil klar nu la interesat fiul lui problema lui era doar sa scape de pensie sa nu mai plateasca si de citeva ori ne-am intilnit a spus ca daca voi pleca vreodata din tara imi da semnatura daca renunt eu la pensie alimentara pt ca eu vreau sal actionez in instanta pt neplata pensiei alimentare !
amenintarile astea cu "te dau in judecata" mi se par apa de ploaie. Daca vrea sa va dea in judecata ... sa va dea in judecata.
Poate sa va cheme in instanta pentru modificarea programului de vizita. In functie de ce va cere, veti raspunde la momentul respectiv.
Insa mi s-ar parea o actiune inutila cat timp copilul are deja 15 ani, pana se termina procesul mai trece macar unul, copilul oricum nu vrea sa mearga la tata si pana terminati cu consilierea si trasul de timp face copilul 18 ani si s-a terminat.
Deci ar fi o mare pierdere de timp si de bani.
Daca avea de facut plangere la politie ca il impiedicati sa-si vada copilul ar fi facut pana acum, dar, din ce inteleg eu, face doar valuri.
Nu va mai faceti griji din partea asta.
Puteti sa recuperati pensia restanta pe ultimii 3 ani apeland la un executor judecatoresc. Faceti un calcul si vedeti daca suma merita efortul.
Pensia de intretinere nu este conditionata de programul de relatii personale, deci justificarea lui e alta apa de ploaie.
Mult succes! (si nu va mai lasati santajata)

Alte discuții în legătură

custodia comuna la distanta sephora2013 sephora2013 in 2004,in urma divortului mi-a fost incredintat fiul meu pt crestere si educare ,tatal copilului lucreaza din 2002 in strainatate in tari care nu sunt in ... (vezi toată discuția)
Am pierdut autoritatea părintească pentru că nu aveam loc de muncă și locuință. acum situația s-a schimbat, o pot redobândi? Giulya13 Giulya13 Buna ziua. In urma cu 4 luni am pierdut procesul cu fostul sot cu care am o fetita de 4 ani deoarece nu am avut un loc de munca si nici casa si mau scos din ... (vezi toată discuția)
Stabilirea minorului in strainatate - fara hotarare judecatoreasca de incredintare gabriel-o gabriel-o se poate? parintii n-au fost casatoriti (oficial nici nu au avut acelasi domiciliu desi in fapt au locut impreuna doi ani), tatal a recunoscut copilul si a ... (vezi toată discuția)