avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Activitate vidastefan

Activitate vidastefan

Răspuns la discuția Diferenta între suprafețe
Terenul este în totalitate în intravilan și a fost intabulat in 26.11.2010 .
Bună ziua. Vă rog să îmi spuneți ce trebuie făcut pentru intrarea în normalitate și legalitate dacă pentru terenul proprietate pe care îl dețin este trecut in planul de amplasament și delimitare a imobilului , în Încheierea OCPI și în extrasul de carte funciară -,,suprafața din acte=2000mp" , iar ,,suprafața totală măsurată =2320mp " ? Dețin și proces verbal de vecinătate cu recunoașterea limitelor din partea tuturor vecinilor . Vă mulțumesc.
In timp ce ma deplasam cu autoturismul propriu pe autostrada de la roata masinii care rula in fata mea a sarit o piatra care mi-a fisurat parbrizul. Se poate repara parbrizul pe baza RCA a masinii de la care a ricosat piatra daca soferul acesteia recunoaste faptul si se face constatarea amiabila ? Va multumesc .
Răspuns la discuția succesiune
Mentionez ca testamentul intocmit la notar are titlu de "legat particular" si in el se prevede ca s-a luat la cunostinta de prevederile art.841 din codul civil privind rezerva succesorala a descendentilor.Va rog sa-mi spuneti care sunt cotele de succesiune pentru fiecare din cei 5 copii pentru masa succesorala la care face referire acest testament.
Va multumesc cu respect.
Discuție succesiune
O persoana care are 5 copii , fara sot supravietuitor , a decedat in 2007.Aceasta persoana lasa un testament autentificat pe intreaga masa succesorala unuia din cei 5 copii.Care sunt cotele de succesiune pentru fiecare din cei 5 copii ? Se poate face succesiunea notarial daca copii (cei care nu sunt cuprinsi in testament ) nu recunosc testamentul sau pe cale judecatoreasca ? Care sunt pasii de urmat ?
Va multumesc !
Va rog mult sa-mi spuneti si mie care sunt aceste cote pentru ca am mare nevoie .
Cu mult respect .
Va multumesc pentru raspuns si as vrea sa va mai intreb ce cod civil se aplica in acest caz daca defuncta (bunica) a decedat in 2007 , iar titlul de proprietate (dupa care se face succesiunea ) a fost emis in octombrie 2011. Dupa bunica mea nu s-a mai deschis nici o succesiune pana acum , nemaiexistand alta masa succesorala . Se mai pastreaza cotele de mai sus in cazul vechiului cod civil ?
Va multumesc cu respect.
Va multumesc pentru raspuns , dar as vrea sa stiu cazul in care nu se solicita anularea testamentului in instanta care ar fi cotele de succesiune pentru fiecare copil (inclusiv cel care a primit prin testament ) si unde se poate face succesiunea (notariat sau judecatorie ) . Va multumesc anticipat .
Va rog sa ma ajutati in urmatorul caz .
As dori sa aflu cotele de succesiune ale mostenitorilor dupa bunica mea care a decedat si are 5 copii iar bunicul (sotul bunicii) este decedat . Mentionez ca in timpul vietii bunica mea a lasat un testament autentificat la notariat pe intreaga masa succesorala (care ii apartine conform titlului de proprietate )unuia dintre cei 5 copii mentionati mai sus. De asemenea vreau sa va mai rog sa-mi spuneti unde se poate face succesiunea ( notariat sau judecatorie ) in cazul in care 4 din cei 5 copii ai bunicii nu recunosc testamentul autentificat .