avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Activitate adriana24

Activitate adriana24

Ați dezbătut succesiunea la Notar? Sunteți singurul moștenitor? Dacă da, dumneavoastră sunteți proprietarul mașinii, Trebuie doar să faceți demersurile necesare pentru actualizarea datelor pe cartea de identitate a vehiculului și certificatul de înmatriculare.
Text extras din: Codul Fiscal 2015
Art. 471. - Declararea şi datorarea impozitului pe mijloacele de transport
(......)
(5) În cazul oricărei situaţii care conduce la modificarea impozitului pe mijloacele de transport, inclusiv schimbarea domiciliului, sediului sau punctului de lucru, contribuabilul are obligaţia depunerii declaraţiei fiscale cu privire la mijlocul de transport la organul fiscal local pe a cărei rază teritorială îşi are domiciliul/sediul/punctul de lucru, în termen de 30 de zile, inclusiv, de la modificarea survenită, şi datorează impozitul pe mijloacele de transport stabilit în noile condiţii începând cu data de 1 ianuarie a anului următor.

Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal
(......)
134. (1) În aplicarea prevederilor art. 471 alin. (5) din Codul fiscal, organul fiscal local în ale cărui evidenţe era înregistrat mijlocul de transport transmite dosarul, cu confirmare de primire, în vederea impunerii, în termen de 15 zile, organului fiscal local de la noul domiciliu, sediu sau punct de lucru.

Având în vedere că v-ați schimbat domiciliul în Sectorul 1, aveați obligația în 30 de zile de la schimbarea domiciliului să declarați mijlocul de transport la Sectorul 1. Pentru că nu ați respectat această obligație, ați fost înregistrat din oficiu la sectorul 1. Data de la care datorați impozitul pe mijlocul de transport la Sectorul 1 este cu 1 ianuarie a anului următor schimbării domiciliului (cu respectarea termenului de prescripție). Astfel, dumneavoastră aveți posibilitatea să solicitați restituirea sumei achitate la Sectorul 2 și să achitați impozitul pe mijlocul de transport la Sectorul 1, Impozitul pe mijlocul de transport pe care îl datorați și care se face venit la bugetului local al Sectorului 1, va fi reprezentat de obligația fiscală principală însoțită și de obligațiile fiscale accesorii aferente. Apreciez că, legea trebuie modificată în aceste situații, astfel încât să se ia în considerare faptul că impozitul a fost achitat, indiferent unde. Din păcate, ținând cont de reglementările legale, contribuabilul este obligat să declare, impozitul pe mijlocul de transport este venit la bugetul local, iar bugetele locale sunt diferite în comparație cu bugetul de stat unde situația este alta.
Prin urmare, dumneavoastră aveți DREPTUL să solicitați restituirea sumei achitate la Sectorul 2 și OBLIGAȚIA să achitați impozitul pe mijlocul de transport la Sectorul 1.
Răspuns la discuția renuntare functie de conducere
Exista si un temei legal? Multumesc!
Multumesc pentru raspuns, insa nu avem informatii despre domiciul acestuia ca sa putem proceda in vreun fel.
Un cetatean strain a dobandit un apartament din 1997. De la momentul dobandirii si pana in prezent nu si-a achitat impozitele la bugetul local si obligatiile privind cheltuielile cu utilitatile. In apartament nu locuiesti nimeni, iar in urma demersurilor efectuate atat de autoritatile locale cat si de asociatia de locatari, persoana nu poate fi identificata in niciun fel, adica nu au fost identificate datele personale respectiv domiciliul. In actul de proprietate nu sunt decat numele si prenumele, persoana fiind reprezentata de o persoana la acel moment, care in prezent nu mai stie nimic despre cetateanul strain, iar la notariat nu se gasesc acte de identitate ale acestuia. Avand in vedere aceasta situatie, va rog sa ma indrumati, daca exista vreo solutie legala prin intermediul careia apartamentul ar putea fi valorificat prin executare silita, sau sa treaca in proprietatea statului. Multumesc!
Răspuns la discuția Violare de domiciliu
Buna ziua !
Curtea nu este delimitata, iar in ceea ce priveste iesirea din indiviziune fratele nu dispune de bani ("deocamdata" spune el !), in acest caz trebuie sa ma adresez instantei (unde procesul este de durata, banuiesc !).
Dar daca suntem coproprietari, nu este normal ca orice persoana (in afara coproprietarului) care patrunde in imobil sa aiba si acordul meu ? Este suficient acordul unuia dintre coproprietari ?
Inteleg ca nu va primii condamnare (nici nu doresc acest lucru), insa nu i se poate pune in vedere de catre organele de politie ca nu are voie sa intre in acest imobil fara acordul tuturor coproprietarilor, iar in caz contrar sa fie acuzat de violare de domiciliu ?
Multumesc !
Buna ziua !
Va rog sa ma ajutati pentru solutionarea problemei urmatoare:
-impreuna cu fratele meu suntem coproprietarii unui imobil alcatuit din doua corpuri de cladire si teren;
-eu sunt casatorita am trei fete, el este casatorit are doi baieti;
-eu stau intr-un corp de cladire, fratele meu in celalalt corp de cladire;
-de la o vreme, a inceput sa intre in curte, fara acordul meu, in lipsa mea si in lipsa fratelui meu (dar si in prezenta lui), fratele cumnatei mele (sotia fratelui meu).
Intrebarea mea este daca pot sa il reclam la politie in temeiul art. 224 din Codul penal privind violarea de domiciliu, sau ce trebuie sa fac pentru a fi linistita, deoarece nu pot lasa fetele singure (atunci cand ele sunt in vacanta) cand eu si sotul suntem la servici. Mentionez ca fratele cumnatei mele a iesit din puscarie destul de recent.
Va multumesc!
Buna ziua!
Sunt functionar public intr-o institutie si nu doresc sa fac parte dintr-o comisie in care am fost numita prin decizia conducatorului, datorita mai multor factori (raspundere etc.).
Ce temei legal se poate invoca pentru a se depune demisia din aceasta comisie?
Va multumesc!