Bună ziua ,
Impozit dublat pe acelas mijloc de transport.
Mă ajutați și pe mine cu o problemă am o mașină care este la fisc pe sectorul 2 de când este ea în circulație ,recent mașina a fost mutată singură pe sectorul 1 unde este și adresa din buletin(în sector 2 am casa și acolo dar nu e adresa din buletin e doar moștenire) impozitul este plătit la zi la sector 2 unde este mașina,acum la sectorul 1 a venit cu impozit restant pe ultimii 5 ani deși am chitanța a am plătit-o la 2 unde este și în acte,am fost la sectorul 1 și mi a zis să mă duc la 2 să iau banii și să o plătesc la 1 ,am fost la 2 a zis ca trb sa ma duc la 1 sa fac un doasar ca sa radiez mașina de la ei,nu mai înțeleg nimic unde pot apela sau da in judecată aceste neregulii,
Mulțumesc
Text extras din: Codul Fiscal 2015
Art. 471. - Declararea şi datorarea impozitului pe mijloacele de transport
(......)
(5) În cazul oricărei situaţii care conduce la modificarea impozitului pe mijloacele de transport, inclusiv schimbarea domiciliului, sediului sau punctului de lucru, contribuabilul are obligaţia depunerii declaraţiei fiscale cu privire la mijlocul de transport la organul fiscal local pe a cărei rază teritorială îşi are domiciliul/sediul/punctul de lucru, în termen de 30 de zile, inclusiv, de la modificarea survenită, şi datorează impozitul pe mijloacele de transport stabilit în noile condiţii începând cu data de 1 ianuarie a anului următor.
Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal
(......)
134. (1) În aplicarea prevederilor art. 471 alin. (5) din Codul fiscal, organul fiscal local în ale cărui evidenţe era înregistrat mijlocul de transport transmite dosarul, cu confirmare de primire, în vederea impunerii, în termen de 15 zile, organului fiscal local de la noul domiciliu, sediu sau punct de lucru.
Având în vedere că v-ați schimbat domiciliul în Sectorul 1, aveați obligația în 30 de zile de la schimbarea domiciliului să declarați mijlocul de transport la Sectorul 1. Pentru că nu ați respectat această obligație, ați fost înregistrat din oficiu la sectorul 1. Data de la care datorați impozitul pe mijlocul de transport la Sectorul 1 este cu 1 ianuarie a anului următor schimbării domiciliului (cu respectarea termenului de prescripție). Astfel, dumneavoastră aveți posibilitatea să solicitați restituirea sumei achitate la Sectorul 2 și să achitați impozitul pe mijlocul de transport la Sectorul 1, Impozitul pe mijlocul de transport pe care îl datorați și care se face venit la bugetului local al Sectorului 1, va fi reprezentat de obligația fiscală principală însoțită și de obligațiile fiscale accesorii aferente. Apreciez că, legea trebuie modificată în aceste situații, astfel încât să se ia în considerare faptul că impozitul a fost achitat, indiferent unde. Din păcate, ținând cont de reglementările legale, contribuabilul este obligat să declare, impozitul pe mijlocul de transport este venit la bugetul local, iar bugetele locale sunt diferite în comparație cu bugetul de stat unde situația este alta.
Prin urmare, dumneavoastră aveți DREPTUL să solicitați restituirea sumei achitate la Sectorul 2 și OBLIGAȚIA să achitați impozitul pe mijlocul de transport la Sectorul 1.
Mașină de pe sectorul 2 este moștenire din anul 2002 și nu s a făcut nici un act și nici nu am schimbat cartea mașini sau talonul de la persoana decedată,ea venea normal mereu cu casa la sectorul 2,eu la sectorul 1 am buletinul din 1984 de când e blocul și mașina nu e pe numele meu ca să fiu obligat să o aduc pe sectorul 1(dc s a mutat din oficiu tocmai acum dacă mașina nu e pe numele meu și e moștenire împreună cu casa pe sector 2)
Am fost la fisc la sector 2 și nu vor să îmi dea banii au zis ca nu se face așa și ca mașina este și la ei,nush ce demers sa fac sa recuperez bani sa rezolv unde sa ma adresez scris?
Ați dezbătut succesiunea la Notar? Sunteți singurul moștenitor? Dacă da, dumneavoastră sunteți proprietarul mașinii, Trebuie doar să faceți demersurile necesare pentru actualizarea datelor pe cartea de identitate a vehiculului și certificatul de înmatriculare.
Acte ptr taxe locale
ang671
Buna ziua,as vrea sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema:
Mi-am facut mutatia din sect 5 in sect 2, am un automobil Clio si vreau sa il trec ptr ... (vezi toată discuția)