Buna ziua. Am o firma neplatitoare de TVA pe care as dori sa fac achizitii extracomunitare de masini din Elvetia (tara non-comunitara). Cum ma incadrez la plata TVA la vanzarea masinii in tara, La importul masinii fac o declaratie de import in baza careia in tara platesc TVA 19% si taxe vamale 10%. Ma incadrez la condul fiscal la articolul care zice ca la achizitii in valoare de peste 10.000 euro intr-un an calendaristic trec la platitor de TVA la vanzare acestor bunuri. Ca in codul fiscal nu am gasit nicaieri un art cu privire la achizitii extra-comunitare, ci se specifica doar de intra-comunitar. Mai precizez ca 90 % din achizitiile din elvetia vor fi facute de la persoane fizice. Multumesc anticipat.
Buna seara. Anul trecut am achizitionat un autoturism din Germania, iar prin decembrie 2012 am depus la Tribunal o cerere de inmatriculare fara taxa de poluare, care zilele a-m legalizat-o ca definitiva si irevocabila. Acum eu m-am judecat pentru taxa de poluare, dar de prin martie aceasta printr-o noul lege a devenit timbru de mediu. Mai pot inmatricula masina cu aceasta decizie. Printre documentele necesare la dosar imi trebuie din partea ANAF o Decizie, in care este stipulat daca eu trebuie sa platesc sau nu TVA pentru achizitia intracomunitara. Acum cand m-am dus la ANAF sa scot acest document, mi s-a spus ca mi se poate elibera deoarece eu m-am judecat pentru taxa de poluare si acum cu noua lege este timbru de mediu. Am vreo solutie la aceasta probleme. Mai este cineva care a intampinat aceste probleme ?
Va salut. Zilele trecute am fost sanctionat contraventional, deoarece aveam montate folii neomologate pe geamurile fata. Agentul care a completat procesul verbal a trecut in loc de Barsan Cezar (numele meu real) Barsan George. CNP-ul este trecut corect. Credeti ca daca contest sanctiunea am sanse de castig. Va multumesc anticipat.