avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal de contraventie completat gresit
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal de contraventie completat gresit

Va salut. Zilele trecute am fost sanctionat contraventional, deoarece aveam montate folii neomologate pe geamurile fata. Agentul care a completat procesul verbal a trecut in loc de Barsan Cezar (numele meu real) Barsan George. CNP-ul este trecut corect. Credeti ca daca contest sanctiunea am sanse de castig. Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 19 Martie 2012
col_tulla, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:06, 20 Martie 2012
OG nr 2/2001 Art. 16
(1) Procesul-verbal de constatare a contraventiei va cuprinde in mod obligatoriu: data si locul unde este incheiat; numele, prenumele, calitatea si institutia din care face parte agentul constatator; datele personale din actul de identitate, inclusiv codul numeric personal, ocupatia si locul de munca ale contravenientului; descrierea faptei contraventionale cu indicarea datei, orei si locului in care a fost savarsita, precum si aratarea tuturor imprejurarilor ce pot servi la aprecierea gravitatii faptei si la evaluarea eventualelor pagube pricinuite; indicarea actului normativ prin care se stabileste si se sanctioneaza contraventia; indicarea societatii de asigurari, in situatia in care fapta a avut ca urmare producerea unui accident de circulatie; posibilitatea achitarii in termen de 48 de ore a jumatate din minimul amenzii prevazute de actul normativ, daca acesta prevede o asemenea posibilitate; termenul de exercitare a caii de atac si organul la care se depune plangerea.

Art. 17
Lipsa mentiunilor privind numele, prenumele si calitatea agentului constatator, numele si prenumele contravenientului, iar in cazul persoanei juridice lipsa denumirii si a sediului acesteia, a faptei savarsite si a datei comiterii acesteia sau a semnaturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constata si din oficiu

In raport de apararea pe care apreciati ca o puteti sustine ,instanta poate dispune anularea PV

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare proces-verbal, amenda pentru folii neomologate marianturtoi marianturtoi in luna iulie 2011 am mers la RAR pentru a obtine un Certificat de agreare taxi pentru un autoturism care avea folii omologate pe geamuri din anul 2008 am ... (vezi toată discuția)
Amenda abuziva Bogdan_25 Bogdan_25 Buna ziua, pe data de 11.11.2012 am fost oprit de un echipaj al politiei rutiere in comuna bragadiru, pentru control de rutina.Am oprit, agentul a venit langa ... (vezi toată discuția)
Proces verbal intocmnit gresit nu corespunde data si incadrarea contravntei mihai0888 mihai0888 Acum o luna de zile am fost oprit cu masina de serviciu in trafic fara intentie nu am avut permisul de conducere la mine politistul mia trecut acest fapt in ... (vezi toată discuția)