rescriu situatia; am impresia ca nu am fost pe deplin inteleasa
1 norma in scoala (singura cu PJ-are in structura gradinita) se imparte in doua jumatati de norma (0.5 in scoala si 0.5 in gradinita care se desprinde de scoala; acum amandoua cu PJ)
am fost in aceeasi situatie anul trecut
mi-au diminuat de la 40 la 32 iar dupa 6 luni mi-am primit banii inapoi
dar am contestat decizia ca fiind fara acoperire legala si DISCRIMINATORIE (nefiind vorba de reduceri de cheltuieli bugetare, deoarece nu se aplica la toti cei care aveau spor de conducere)
sunt angajata in invatamant pe 1 norma intr-o scoala
a venit din ISJ o adresa care spune ca se diminueaza aceasta norma cu 0,5 care va trece la o gradinita (aceasta gradinita functiona in cadrul scolii iar acum si-a obtinut PJ)
pot ocupa acel post nou infiintat in gradinita prin faptul ca mi se reduce norma din scoala?
se poate aplica detasarea in aceasta situatie?
va rog sa-mi oferiti lamuriri referitor la cele doua intrebari
Buna seara,
Sunt contabil sef intr-o institutie de invatamant si am indemnizatia de conducere la maximul prevazut de lege (40%). Noua directoare a unitatii a solicitat in CA diminuarea acesteia la o valoare mai mica pe motiv ca nu contabilul conduce scoala ci directorul; in concluzie indemnizatia contabilului trebuie sa fie mai mica decat a directorului (care este, tot la maxim, 35%). In unitatea noastra sunt patru functii de conducere, toate cu indemnizatie la maxim, doar cea a contabilului sef fiind pusa in discutie.
Respectiva hotarare a CA mi-a fost comunicata doar verbal, iar secretara institutiei deja a operat modificarile in Edusal, fara a mi se inmana o decizie care sa statuteze respectiva hotarare. Consider ca modificarea conditiilor contractului de munca nu se poate realiza fara a mi se comunica in scris cu prevederea unui termen in care sa pot contesta aceasta decizie. De asemenra consider ca doar modificarea unei singure indemnizatii este o masura discriminatorie (nu se pune problema reducerii fondului de salarii).
Va rog respectuos sa-mi spuneti daca modul in care privesc problema este corect si daca se poate sa-mi comunicati pasii pe care trebuie sa-i urmez pentru a-mi clarifica situatia.
Am fost numita expert judiciar intr-un proces in care una dintre parti este firma in care am lucrat cu ceva ani in urma in calitate de economist si apoi auditor intern.
Va rog sa-mi spuneti care este perioada minima care trebuie sa treaca pentru a putea face parte din echipa de experti numita in proces.
De asemenea cei care au posibilitatea sa-mi ofere un model pentru o cerere catre instanta (de la CECCAR mi-au zis de recuzare, dar aceea este pentru o alta persoana implicata in proces) ii rog sa-mi dea un link de acces.
Multumesc