avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Detasare prin diminuare
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Detasare prin diminuare

sunt angajata in invatamant pe 1 norma intr-o scoala
a venit din ISJ o adresa care spune ca se diminueaza aceasta norma cu 0,5 care va trece la o gradinita (aceasta gradinita functiona in cadrul scolii iar acum si-a obtinut PJ)
pot ocupa acel post nou infiintat in gradinita prin faptul ca mi se reduce norma din scoala?
se poate aplica detasarea in aceasta situatie?
va rog sa-mi oferiti lamuriri referitor la cele doua intrebari

Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 22:30, 2 Decembrie 2013
Tot administrator financiar?
Da, va puteti detasa, indicat ar fi sa va detasati la solicitarea gradinitei.
Daca au tot 0,5 norma, mai bine dati concurs si va intregiti norma.
rescriu situatia; am impresia ca nu am fost pe deplin inteleasa

1 norma in scoala (singura cu PJ-are in structura gradinita) se imparte in doua jumatati de norma (0.5 in scoala si 0.5 in gradinita care se desprinde de scoala; acum amandoua cu PJ)

intrebarile raman aceleasi

Prin detasare, baza o veti avea tot jumatate de norma, de aceea zic sa ocupati si jumatatea de la gradinita, astfel incat sa aveti norma intreaga si sigura totodata.
Vedeti cum aproba inspectoratul, poate va preia direct gradinita pe jumatatea ei, fara sa mai dati concurs. Daca nu, dati concurs pentru a va intregi norma.
Detasarea este posibila, la cererea dv. sau a beneficiarului, dar are limitele ei.
interesul meu este acelasi (de a avea o norma intreaga)
dar nu mi se pare ca e legala detasarea cf CM
Gradinita ce spune? Cum are de gand sa rezolve?
La personalul auxiliar se aplica CM, nu e posibil transferul, dar detasarea da. Si preluarea personalului este legala. Interesati-va la ISJ si vedeti pozitia lor. Ce-i facut, e bun facut.
Puteti sa ramaneti pe una dintre institutii cu 0,5 pe a.f. si 0,5 pe alt post (secretar, contabil). Sunteti in urban?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. În școală avem în acest moment ocupate astfel ... FeliciaFlorica FeliciaFlorica Bună ziua. În școală avem în acest moment ocupate astfel : eu am 0,5 normă de pedagog și 0.5 normă un alt pedagog. S-a mai scos la concurs înainte ... (vezi toată discuția)
Angajare pe un post blocat Cecilia P Cecilia P Sectorul invatamant, la o scoala avem un singur post de femeia de serviciu, fostul angajat si-a dat demisia, postul este blocat, scoala nu poate ramane fara ... (vezi toată discuția)
Cumul de functii Nico leta Nico leta Buna ziua, Situatia se prezinta astfel: institutia publica organizeaza concurs pentru ocuparea unui post intreg, vacant, de executie, pe perioada ... (vezi toată discuția)