avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Activitate trixme

Activitate trixme

Răspuns la discuția desfierea unui copil înfiat
Stimate user, de ce nu puneti intrebarea corect? Ce inseamna desfiere? In momentul adoptiei unui copil, acesta este copilul tau - inteleg ca de adoptie e vorba in speta, parintii respectivi nu sunt asistenti maternali, nu? Copilul TAU adoptiv are aceleasi drepturi ca si cel natural.
Prin urmare, intrebati, va rog, corect: Ce facem cu copiii cand nu ne mai simtim in stare sa-i crestem? Cum scapam de ei cand n-am stiut sa-i crestem, sa-i educam, sa-i ascultam?
Stiu, suna urat daca pui problema la modul asta, dar nici daca o "cosmetizezi" in problema juridica de desfacere a unei adoptii nu suna mai bine. Prin urmare, cautati pe forum o solutie legala de a scapa de un copil???
@ANTISTRESS. Daca tot e sa facem analiza pe textul domnului avocat, dumnealui a spus "in masura in care puctul de vedere se coroboreaza". Eu nu v-am atacat capacitatile de intelegere, sa ne abtinem de la presupuneri de acest gen, va rog. Mergand pe logica dvs, per a contrario concluziile scrise depuse de procuror pot face ca sansele ca inculpatul sa primeasca o decizie defavorabila sa fie "destul de mari"? Ca raspuns la intrebarea topicului, mi se pare normal si util sa fie folosite toate caile pentru ca partile sa-si exprime punctul de vedere, concluziile scrise fiind o astfel de cale. De aici pana la a presupune, fara nicio informatie despre probatoriul administrat in cauza si fata a sti ce considera initiatorul topicului ca a omis sa mentioneze in fata instantei, ca simpla depunere a concluziilor mareste sansele unei decizii favorabile, mi se pare cu bataie lunga si cu sperante false pentru cel ce pune intrebarea.
AntiStress a scris:

Acestea vor ajunge in dosar inainte ca judecatorul sa ia o hotarare, asa ca sansele de a primi o sentinta favorabila sunt destul de mari.

In primul rand, nu inteleg de unde trageti concluzia ca aceste concluzii scrise ii asigura omului o sentinta favorabila. Ceea ce ii pot asigura, insa, e linistea ca a spus tot ce a avut de spus si tot ceea ce considera ca se putea spune in apararea sa. Si asta nu e putin, macar psihologic daca nu si juridic. Altfel, fara date concrete privind speta si continutul concluziilor scrise care se intentioneaza a fi depuse, de unde ideea de sentinta favorabila???
Dar in declaratia de la dosar (care, din cate stiu eu, e cu "subsemnatul, identificat cu...., domiciliat..."), nu ati precizat in niciun fel schimbarea de domiciliu?
Gabryell10
N-o fi banca institutie de caritate, dar nici stat in stat nu e. Incalcarea obligatiei de a notifica banca in cazul schimbarii datelor de identificare este exact asta: o incalcare a unei obligatii contractuale. Penalitatea, conform contractului, poate fi ca banca sa declare creditul scadent, eventual. Nedeclararea noului domiciliu nu da dreptul bancii sa faca acuzatii nefondate.