avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Este ilegal sa trimit o scrisoare judecatorului care ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Este ilegal sa trimit o scrisoare judecatorului care imi va da sentinta?

Buna seara.
In cadrul unui proces penal la ultima sedinta mi s-a dat dreptul de a lua cuvantul. Dar datorita emotiilor m-am fastacit si nu am prea zis ce mi-as fi dorit si credeam din suflet ca ar conta.
Daca as trimite o scrisoare pe adresa tribunalului adresata domnului judecator in care sa imi scriu intreg punctul de vedere (jumatate de pagina A4), asta pana sa se pronunte sentinta ar fi ilegal? Ar citi-o? Ar ajuta? Ar fi indicat?

Multumesc
Ultima modificare: Luni, 3 Septembrie 2012
loreenee, utilizator
Cel mai recent răspuns: trixme , utilizator 13:13, 6 Septembrie 2012
Nu se poate ceea ce doriti dvstra,insa aveati posibilitatea de a depune concluzii scrise.

ART. 342 c.p.p.
Concluzii scrise
Instanţa, când socoteşte necesar, poate cere părţilor, după închiderea dezbaterilor, să depună concluzii scrise.
Procurorul şi părţile pot depune concluzii scrise, chiar dacă nu au fost cerute de instanţă.

Termenul a fost astazi. Asadar pot inca depune concluzii scrise maine (marti) si e posibil ca judecatorul sa tina cont de ele atunci cand va da sentinta? Chiar se va uita cineva pe aceste concluzii scrise?

Multumesc
Ultima modificare: Marți, 4 Septembrie 2012
loreenee, utilizator
Fiind ultimul act depus la dosar aveti sanse mari ca acesta sa fie observat de catre domnul judecator.

Daca concluziile scrise si depuse de catre dvs. sunt relevante si considerati ca ele contin date care nu au fost analizate in sedintele de judecata, este in folosul dvs sa le depuneti cat mai repede.
Cel mai bine era daca aceste concluzii ar fi fost scrise de catre un avocat ales, dar daca nu ati avut, le puteti scrie si dvs.
Problema este ca trebuie sa stiti sa formulati aceste concluzii, sa treceti in antet datele dosarului.

Ex: sus in stanga. Tribunalul …………… Dosarul penal ……….. si data

Titlul sa fie: Concluzii scrise formulate de inculpatul ………….

La sfarsitul concluziilor sa scrieti in dreapta: Inculpat ……….

Si ultimul rand sa fie: Domnului Presedinte al Tribunalului ………..

Continutul sa fie cat mai usor de inteles, concis si la obiect si daca puteti este indicat sa aratati de ce sunt relevante aceste concluzii. Incercati sa indicati cat mai exact judecatorului pagini din dosar, din rechizitoriu, din declaratii ale martorilor etc.

Cu stima, Florin
Eu zic sa va sfatuiti cu avocatul dvs.
Scrisoarea nu se numeste scrisoare, ci note scrise sau concluzii scrise.
Aveti dreptul de a trimite pe adresa instantei dar sa nu uitati sa treceti numarul de dosar deoarece in caz contrar nu va mai ajunge la judecator.

Toate acestea daca s-a amanat pronuntarea hotararii pentru ca, altfel, nu o va mai citi daca deja s-a pronuntat...

Alte discuții în legătură

Concluziile cauzei intr-un proces penal lyly lyly Care ar fi efectul lipsei concluziilor scrise , ale cauzei i , ntr-un proces penal pana la darea sentintei ? (vezi toată discuția)
Cum se depun actele la dosar? dogarudobra dogarudobra se depun numai prin intermediul registraturii si in timpul sedintei de judecata la termen? dosarul se judecase,termene cu sedinte publice nu au mai fost cum ... (vezi toată discuția)
Concluziile intr-un caz penal lyly lyly Sa ma fac inteleasa .Avocatul a reprezentat toata familia ,din care doua aveau rol de parte vatamata si una inculpat -parte vatamata , impotriva unui alt ... (vezi toată discuția)