Faceti o confunzie intre doua devolutiuni succesorale distincte! A lui Ionel a existat la momentul decesului acestuia.
Acum, se discuta despre cazul Mariei, unde doar copiii predecedatului (Ionel) pot veni la succesiune prin reprezentare succesorala in locul ascendentului lor. In temeiul art.967 alin.2 Cod Civil, reprezentantul trebuie sa indeplineasca condiile generale de a mosteni, ceea ce in cazul de fata o exclude pe Ana (nora decedatei) de la mostenire!
Ca sa nu mai deschid un subiect pe aceeasi tema, imi prezint problema in acest topic:
Sunt student in anul III al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi. Intentionez sa dau admitere la INM, dar asta se va intampla in 2013. Pana atunci insa, am un examen de Drept Civil.Succesiuni pentru care as vrea sa ma pregatesc cat mai bine posibil.
Intrebarea mea este urmatoarea: care dintre cartile aparute pana in prezent este mai buna si imi va fi utila atat pentru examenul din acest semestru cat si pentru cel de admitere la INM?
Dintre informatiile pe care le am, alegerea ar fi undeva intre: Liviu Stanciulescu - Curs de Drept Civil.Succesiuni (Ed.Hamangiu) si Dumitru C. Florescu - Dreptul Succesoral (Ed.Universul Juridic)
Orice sugestie este apreciata! Valabil si pentru nominalizarea altor autori!