avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Activitate cdmitica

Activitate cdmitica

Răspuns la discuția Corectare greseala contract
Nu este chiar asa, doarece nici eu si nici vecinul nu am gresit cu nimic, greseala este a celor care au intocmit contractele si firesc ar fi sa plateasca Primaria pentru corectarea tuturor documentelor in care adresa gresita din cauza actului intocmit de ei...
Buna ziua,
in 1977 parintii mei au inchiriat de la Primarie un apartament, dupa 20 de ani in 1997 au facut demersuri pentru cumparare si s-a inchetiat un cotnract de vanzare cumparare cu plata in rate care a fost dus la final cu respectarea tuturor obligatiilor. In 2006 tatal meu moare si mama in baza unei succesiuni devine proprietara intregului apartament.


In tot acest timp apartamentul a fost inregistrat ca fiind cu nr. 4, iar la asociatia de locatari ca fiind nr. 2.
La momentul intocmirii contractului de vanzare cumpare cu plata in rate s-a adresat o intrebare verbal cu privire la ce numar are de fapt apartamentul si s-a raspuns ca are nr. 4.
In anul 2103 se schimba proprietarul de la ap 4 din lista de la asociatie si acesta nu reuseste sa inchei contracte pentru utilitati deoarece exista contracte incheiate pentru ap. cu nr 4 de catre mama mea.

Primaria prin directia de spatiu locativ ii raspunde vecinului ca noi avem nr gresit la apartament.

Merg cu mama la directia de spatiu locativ si in momentul cand se verifica in arhiva se constata ca exista 2 contracte pentru ap. cu nr. 4.

Nu exista un plan al blocului, iar noi avem inclusiv inregistrat la Cadastru apartamentul ca fiind nr. 4


Intrebarea mea este urmatoarea
Daca apartamentul mamei trebuie sa isi schimbe numarul din 4 in 2 cine va plati toate cheltuielile legate de schimbarea documentelor de identitate, corectii la Cadastru, corectii la Oficiul Registrul Comertului (in apartament are sediul social si firma mea)?
Un raspuns asemanator l-am primit si de la AJPS. Prin urmare nu exista nici o incompatibilitate atata timp cat nu se realizeaza venituri de pe urma administrarii firmei.
Acesta este raspunsul primit de la Avocatul Poporului


" Informatiile trebuiau solicitate de dumneavoastra la Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale Iaşi:
Adresă: Str. Străpungere Silvestru nr. 1, bl. L6-7, cod 700001, Iaşi
Tel: 0232-210980; 410639
Fax: 0232-210980
E-mail: ajps_is@yahoo.com
Site : www.ajpsiasi.ro

Iar nu la D.A.C Iasi. In orice caz ceea ce vi s-a spus este incorrect. Cand veti depune dosarul sa atasati si o declaratie notariala pe proprie raspundere ca nu realizati venituri din functia de administrator.

From:
Sent: Monday, March 26, 2012 2:16 PM
To: anps@prestatiisociale.ro; avpiasi@avp.ro
Subject: Indemnizatie Crestere Copil pana la 1/2/3

Buna ziua,
As dori sa stiu daca exista vreo incompatibilitate intre statutul de administrator neremunerat – asociat unic si dreptul la Indemnizatie crestere copil conform OUG 111/2010?

Pun aceasta intrebare doarece cei de la Directia de Asistenta Comunitara Iasi intr-o convorbire telefonica au afirmat ca trebuie schimbat statutul societatii si administratorul sa renunte la administrarea proprie firme."
Acuma scriu mailul si il voi adresa celor 2 institutii, dupa cum spuneam nu e asa presant pana in luna mai este timp.
Maine am sa fac o intrebare la Avocatul Poporului sa vedem si care este punctul lui de vedere, oricum situatia nu este asa de presanta.
Si atunci cum ramane cu garantarea proprietatii. Cine ma poate obliga sa imi cedez proprietatea sau sa ma asociez? Vreau sa stiu in baza caror legi ma obliga sa fac modificari in statutul firmei.
Nu se pot asimila veniturile firmei cu veniturile personale.
Caut un raspuns la urmatoarea speta - asociat unic si admistrator la un SRL nu realizeaza venituri din indemnizatia de administrator insa realizeaza venituri salariale din 4 contracte de munca partiale. Trebuie modificat statutul firmei pentru a beneficia de indemnizatie de crestere a copilului ?