avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Activitate mikaleta_mika

Activitate mikaleta_mika

Eu credeam ca instanta o sa respinga actiunea formulata impotriva sotului meu ca fiind indreptata impotriva unei persoane care nu are calitate procesuala pasiva..cel putin asa intelesesm pana acum din postarile dvs....
Problema este ca l-au dat pe sotul meu in judecata ptr. ca le-a blocat accesul in situatia in care terenul este mostenire de la tatal meu...si din cate am inteles tot de pe acest forum, sotul meu nu are calitate procesuala pasiva, nu?
Cum dovedesc ca au o alta cale de acces? Bine, asta in situatia in care o sa ma dea pe mine in judecata ptr ca din ce am inteles actiunea intentata impotriva sotului nu este posibila avand in vedere ca eu sunt mostenitoarea...
Executorul l-au platit ei dar dupa 12 ani si acesta a spus ca trebuia pusa in executare inainte sa se prescrie...Noi nu le-am permis sa mai treaca tocmai ptr ca ne distrugeau terenul, nu treceau doar pe acolo pe unde aveau dreptul!!!
Exact asta am dori, sa se anuleze acest drept de servitute pe care oricum nu-l respecta si sa circule pe acolo pe unde circula toata lumea... Este vorba si de rea-vointa din partea lor!
O sa angajam un avocat care sa ne explice exact procedurile...multumesc mult!
si cum se face, printr-o expertiza, foto, filmare?
Nu se poate pe cale amiabila, am incercat si a avut drept consecinta aceasta cerere de chemare in judecata...Problema este ca au obtinut in 1999 o servitute de trecere( la momentul respectiv nu aveau acces catre gradina lor), nu au investit aceasta hotarare cu formula executorie( de fapt, au facut-o anul acesta, iar executorul a spus ca s-a prescris ptr. ca au trecut 10 ani..In schimb, de vreo 8 ani exista drum catre aceasta gradina si care este folosit de zeci de persoane insa ei refuza sa-l foloseasca si taman acum s-au gandit la acea servitute de trecere si l-au dat pe sot in judecata ptr. deblocarea caii de acces...Cum ar trebui sa procedam? va multumesc!
si apoi trebuie ca reclamantii sa formuleze o alta cerere de chemare in judecata impotriva sotiei, nu?
Ce se intampla in situatia in care o hotarare civila (privind o servitute de trecere) nu a fost pusa in executare desi au trecut 12 ani? si, de asemenea, m-ar interesa sa aflu daca ar fi mai bine sa formulez o cerere de chemare in judecata avand in vedere faptul ca la momentul in care s-a dat aceasta hotarare cel care a obtinut servitutea de trecere nu avea alta cale de acces, insa de vreo 8 ani exista drum care este utilizat de zeci de persoane, iar cei care au aceasta servitute de trecere (desi nu au pus in executare hotararea), refuza sa-l foloseasca si imi distrug terenul-camin de casa? va multumesc!
Problema este in felul urmator: sotia are certificat de mostenitor, cadastru, carte funciara ptr un teren ( pe numele ei avand in vedere ca cel care a decedat ii era tata) si este dat in judecata ptr. acest teren sotul ei...cum se procedeaza in situatia asta?
Răspuns la discuția Iesirea din indiviziune
Cum este mai simplu si mai putin costisitor sa se realizeze iesirea din indiviziune, la notar sau pe cale judecatoreasca?mentionez ca este vorba despre un teren de 1 hectar(faneata), iar fratii bunicii mele sunt de acord ca ea sa iasa din indiviziune( ei au stabilit cu ce o sa ramana fiecare la momentul in care s-a realizat succesiunea, numai ca nu au realizat si iesire din indiviziune...)Si avand in vederea calea mai simpla si mai ieftina, care ar fi procedura, ce ar trebui sa faca, unde sa se prezinte si cu ce acte?multumesc anticipat!