avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Activitate Kathyp

Activitate Kathyp

Răspuns la discuția Bunuri dobândite de concubini
pentru pensia de intretinere am depus dosarul
Nu ne putem intelege pentru bunuri, daca nu a vrut sa-i dea fetitei noastre toate jucariile credeti k vrea sa-mi dea vreun bun ?! a zis k nu-mi da nimic...
Pot dovedi cu adeverinte de la locurile de munca ca am avut sursa de venit, o mare parte din lucruri au fost luate din banii mei intrucat salariul lui, abia ii ajunge sa plateasca rata de aprox ... euro, pe care o are la apartament

Cam care ar fi in medie costurile pentru deschidere proces (taxe) , onorariu ?
Am avut o relatie de concubinaj de 4 ani si jumatate, anul trecut de Craciun mi-a cumparat inelul de logodna...ne-am despartit recent, minora a ramas la mine (am depus cerere pentru pensie de intretinere).

Dupa nici 2 saptamani de relatie ne-am mutat impreuna la tatal meu (24,06,2010) , unde am locuit pana in luna mai 2012, cand ne-am mutat in locuinta lui (apartament cumparat prin prima casa), aceasta fiind la cheie (parchet, gresie, faianta, termopane, usi si CT proprie).
Stiu ca nu am niciun drept asupra proprietatii lui si nci nu am pretentii!
Toate bunurile au fost cumparate impreuna,
- unele chiar inainte de a ne muta in apartamentul lui ,
- o parte cu banii adunati la botezul fetitei noastre ( 10000 lei)
- pana fetita a implinit 2 ani eu nu am lucrat cu CM (am beneficiat de alocatia fetitei 200 lei + datorita faptului k am fost de acord concubinul a putut lua 500 lei stimulent de insertie) am mai facut promotii si studii de piata...
- din data de 03 ,10,2013 si pana-n prezent eu am lucrat

Ce drepturi am asupra bunurilor dobandite impreuna?
trebuie sa-l actionez in judecata ?
Ca probe pot folosi adeverinta de la locul de munca? cu salariu trecut pe fiecare luna in parte? el a zis ca eu nu am contribuit cu nimic
(Am fost de mi-am luat hainele mele, hainele fetitei, o parte din jucariile fetitei ...restul i le-a oprit, mi-a oprit si o parte din hainele mele pe motiv ca au fost cumparate de el, am mai luat si vasele cu care am venit de la mama ... am incercat sa discut cu el despre bunuri, dar nu vrea sa-mi dea nimic si sunt destule, dat fiind ca atunci cand ne-am mutat apartamentul era gol , iar acum este mobilat si utilat complet)


Va multumesc!
Va multumesc tuturor pentru raspunsurile acordate!
Momentan nu icearca sa-mi ia fetita, dar pe viitor...
=D> Multumesc pentru raspuns!
aveti vreun model ptr o astfel de cerere
buna dimineata,

as dori sa-mi spuneti daca cererea formulata mai jos este buna sau daca mai trebuie adaugat ceva pentru a o putea depune astazi la Judecatorie
exista taxe pentru depunere dosar? daca da , care este valoarea acestora?

DOMNULE PRESEDINTE,
Subsemnata,..., domiciliata în localitatea ..., judetul ..., str. ..., nr. ..., bl. ..., sc. ..., et. ..., ap. ..., în numele şi in calitate de reprezentant legal al copilului meu minor ....., chem în judecată şi personal la interogatoriu pe fostul meu concubin, .....,domiciliat in localitatea....., judetul ..., str. ..., nr. ..., bl. ..., et...., ap...., pentru
ÎNCREDINŢAREA COPILULUI MINOR
urmând ca, prin hotărârea ce ve-ţi pronunţa, să-mi încredinţaţi mie spre creştere şi educare pe sus-numitul minor. Cer, de asemenea, ca pârâtul să fie obligat să contribuie lunar la cheltuielile de întreţinere a minorului mai sus-numit şi să-mi plătească cheltuielile de judecată pe care le voi face cu acest proces.

Motivele acţiunii:
În fapt , am locuit cu concubinul meu, ..... cu care am avut , initial , o relatie frumoasa , din care a rezultat copilul minor .... , care , in prezent , are varsta de 3 ani si 2 luni.
Relatia a devenit , in timp , foarte tensionata , din cauza certurilor constante.Nu a existat o buna comunicare intre noi , in calitate de parteneri , lucru care , finalmente , a produs o iremediabila ruptura a legaturii dintre noi.Am incercat salvarea acestei relatii , intrucat imi iubesc foarte mult copilul , caruia i-am aratat afectiune si devotament . Analizand situatia , am hotarat , fara a a mai avea vreo indoiala , ca nu poate exista o finalitate fireasca a raporturilor dintre noi , din cauza nepotrivirii de caracter , a unui climat tensionat de familie si a agresiunii .
La data de 13.12.2014 impreuna cu minora am părăsit domiciliul comun.
.De asemenea, vă rog ca pârâtul să fie obligat la întreţinerea minorului, prin plata pensiei de intretinere, în raport de veniturile pe care le realizează şi de nevoile copilului, precum şi la cheltuieli de judecată.
Specific ca doresc ca aceasta sa atinga plafonul maximal stabilit de Codul Familiei .
Este salariat la ....
În drept , îmi întemeiez acţiunea pe dispoziţiile art. 100 Codul familiei raportat la art. 42 Codul familiei care se aplică prin asemănare, şi pe dispoziţiile art. 107, art. 86 şi art. 94 Cod familiei cu privire la obligarea pârâtuluila întreţinere.
În dovedirea acţiunii înţeleg să mă servesc de interogatoriul pârâtului ,de ancheta socială pe care o va face autoritatea tutelară şi de declaraţiile martorilor si de inscrisuri.
Depun prezenta actiune in dublu exemplar.
Anexez copii ale certificatului de naştere al copilului minor.
Solicit judecata si in lipsa.



Data depunerii
15.12.2014

Semnătura,


Cu deosebita consideratie,
DOMNULUI PREŞEDINTE AL JUDECĂTORIEI ........

Răspuns la discuția succesiune casa dupa deces
Va multumesc foarte mult pentru informatiile si timpul acordat! =D>
O zi buna si spor in toate! :)

Cu stima,Alexandra P.!
Răspuns la discuția succesiune casa dupa deces
Multumesc frumos!
Ce vroiam sa va mai intreb, de radiere trebuie sa se ocupe M. sau poate angaja un notar?

Poate sa instraineze (vanda) imobilul dupa ce devine proprietar pe deplin al acestuia?
Răspuns la discuția succesiune casa dupa deces
Pentru a radia uzufructul viager trebuie sa mearga cu copie legalizata dupa CERTIFICATUL DE DECES sau cu originalul la biroul de Carte Funciara si sa radieze uzufructul viager din CF a imobilului?
Mai sunt necesare si alte acte pentru radiere?

Care este durata medie de radiere a uzufructului viager? (mai exact dupa cat timp de la depunerea cererii ptr radiere va deveni M. proprietar pe deplin al imobilului)?

Astept raspunsul d-voastra cat mai curand!

Va multumesc!
Cu stima, Alexandra P.
Buna ziua,
In data de 05.02.2013 bunica cumnatului meu (in continuare il voi numi M.) a decedat.
M. are contract intretinere si uzufruct ,in urma acestuia el este mostenitorul casei.
Pe perioada cat au fost in viata bunicii M. a avut grija de ei, s-a ocupat cu cheltuielile de inmormantare.
Poate sa vanda casa fara acordul copiilor decedatei (respectiv mama lui si inca 3 frati) sau trebuie sa semneze si acestia?

Astepta raspunsul d-voastra cat mai curand!
Va multumesc!
Cu stima,Alexandra P.