avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Activitate HelenMoniq

Activitate HelenMoniq

Răspuns la discuția Infiintare SRL - D (debutant)
Multumesc pentru promptitudine! Nu pun in aplicare planul de afaceri cu care am castigat pentru ca in urma unui sondaj de opinii nu este rentabil.
In legatura cu OUG 6/2011, tb sa m minim 2 angajati daca cer fonduri europene nerambursabile si/sau scutirea de la plata contributiilor de asigurari sociale datorate de angajatori, potrivit legii, pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult 4 salariati, angajati pe perioada nedeterminata, iar eu nu vreau asta. Cel putin nu acum.
Mi-ati sfatuit ca ar fi mai bine sa ma adresez firmelor specializate in plasate de forta de munca pentru angajare sezonieri sau daca nu ar tb sa-mi iau toate masurile de precautie...mi-aati putea spune care sunt acestea?
Buna seara!
In urma unui curs de antreprenoriat, cu planul de afaceri de la sfarsit am castigat un premiu in bani, dar pentru a benificia de acestia tb sa-mi infiintez propria afacere. Dupa mai multe ideii, care sa nu necesite o investitie prea mare la inceput m-am oprit la infiintarea unui SRL-D a carei activitate va fi "curatenia in case, vile, spatii comerciale". Nu este vb de partea de zugravie ci doar menaj.
Am mai multe nelamuriri si daca puteti sa ma ajutati va raman recunoscatoare.
In primul rand in legatura cu infiintarea. Pasii pentru infiintare unui SRL - D sunt aceiasi ca pt un SRL? Infiintarea unui SRL - D inseamna automat si cerere de fonduri europene sau pot doar sa beneficiez de 0 lei taxe de infiintare? As putea avea ca muncitori, sezonieri?Care ar fi conditiile pentru angajarea sezonierilor? Nu ma refer la lege pt ca o stiu, mi-ar tb ca acestia sa aduca de la medicul de familie ca sunt apti de munca si un cazier judiciar? pt ca ma gandesc, acestia intra totusi in casele oamenilor. Mai am si alte intrebai dar deocamdata ma multumesc si cu atat.
Va multumesc!