avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 289 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare SRL - D (debutant)
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare SRL - D (debutant)

Buna seara!
In urma unui curs de antreprenoriat, cu planul de afaceri de la sfarsit am castigat un premiu in bani, dar pentru a benificia de acestia tb sa-mi infiintez propria afacere. Dupa mai multe ideii, care sa nu necesite o investitie prea mare la inceput m-am oprit la infiintarea unui SRL-D a carei activitate va fi "curatenia in case, vile, spatii comerciale". Nu este vb de partea de zugravie ci doar menaj.
Am mai multe nelamuriri si daca puteti sa ma ajutati va raman recunoscatoare.
In primul rand in legatura cu infiintarea. Pasii pentru infiintare unui SRL - D sunt aceiasi ca pt un SRL? Infiintarea unui SRL - D inseamna automat si cerere de fonduri europene sau pot doar sa beneficiez de 0 lei taxe de infiintare? As putea avea ca muncitori, sezonieri?Care ar fi conditiile pentru angajarea sezonierilor? Nu ma refer la lege pt ca o stiu, mi-ar tb ca acestia sa aduca de la medicul de familie ca sunt apti de munca si un cazier judiciar? pt ca ma gandesc, acestia intra totusi in casele oamenilor. Mai am si alte intrebai dar deocamdata ma multumesc si cu atat.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: HelenMoniq , utilizator 22:30, 27 Martie 2012
In OUG nr. 6 din 2011 gasiti raspuns la intrebarile dvs. Documentele necesare infiintarii S.R.L. - D le gasiti pe site-ul registrului comertului - formalitati - persoane juridice - punctul 1 bis.
Infiintarea unui SRL-D nu insemna automat si accesarea de fonduri europene, ci numai scutirea de la plata taxelor de inregistrare a societatii.
Pentru infiintarea SRL-D cititi aici
[ link extern ] /
[ link extern ] -/

De ce nu puneti in aplicare planul de afaceri cu care ati castigat?
Cursul de antreprenoriat l-ati facut in cadrul programului START?In acest caz luati legatura cu OTIMMC din zona in care se include judetul dvs.Ei va pot da lamuriri si consultanta.

Conform oug 6/2011 trebuie sa aveti minim 2 angajati cu CIM perioada nedeterminata pana la sfarsitul celor 3 ani de monitorizare.
In ceea ce priveste angajarea de sezonieri va recomand ca sa faceti aceste angajari prin firme specializate si autorizate in plasarea fortei de munca sezoniera/temporarara,in caz contrar va trebui sa luati toate masurile de precautie necesare.
Multumesc pentru promptitudine! Nu pun in aplicare planul de afaceri cu care am castigat pentru ca in urma unui sondaj de opinii nu este rentabil.
In legatura cu OUG 6/2011, tb sa m minim 2 angajati daca cer fonduri europene nerambursabile si/sau scutirea de la plata contributiilor de asigurari sociale datorate de angajatori, potrivit legii, pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult 4 salariati, angajati pe perioada nedeterminata, iar eu nu vreau asta. Cel putin nu acum.
Mi-ati sfatuit ca ar fi mai bine sa ma adresez firmelor specializate in plasate de forta de munca pentru angajare sezonieri sau daca nu ar tb sa-mi iau toate masurile de precautie...mi-aati putea spune care sunt acestea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire plata cas angajator pentru srl-d danielas78 danielas78 O societate s-a infiintat ca SRL-D in luna decembrie 2014. Din pacate nu a notificat in scris OTIMMC priviind infiintarea sa ca microintreprindere cf.art.4 ... (vezi toată discuția)
Fonduri pt tineri intreprinzatori cz_beatrix cz_beatrix buna, as dori sa deschid o afacere si sa profit de fondurile pt tineri intreprinzatori oferite de stat; cum se procedeaza? care sunt demersurile si in ce ... (vezi toată discuția)
Plan de afaceri pentru imm-uri florenta_22 florenta_22 Ma intereseaza sa-mi infiintez un srl si am citit ca se pot accesa bani de la stat pentru imm-uri. 1.Pana cand se depune planul de afaceri pentru imm-uri pe ... (vezi toată discuția)