avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Activitate Dumbi

Activitate Dumbi

Buna ziua, in luna noiembrie 2013 m-am angajat la o societate comerciala si am semnat contract individual de munca.
In luna martie 2014 mi s-a platit 75% din salariul aferent lunii februarie. Am intrebat care sunt motivele insa nu mi s-a dat nici un raspuns, verbal sau in scris. Aceasta situatie a continuat pana in iunie 2014 cand mi-am dat demisia de la firma respectiva. Deci pentru lunile februarie-mai inclusiv eu am primit un salariu mai mic cu 25% fara nicio explicatie.
Am facut sesizare la ITM care mi-au raspuns ca la inceputul lunii ianuarie 2014 angajatorul a depus un act aditional la contractul de munca initial, salariul inscris pe acest aditional fiind de 850 lei. Mentionez ca eu am semnat contractul individual de munca pentru un alt salariu, mai mare, evident. Nu am semnat niciodata vreun act in care sa accept scaderea salariului.
ITM ma informeaza ca angajatorul a depus o copie a actului aditional printata sau xerocopiata, nu originalul si ca sustine ca eu as fi fost de acord cu semnarea actului aditional printr-un email trimis directorului firmei.

Avand in vedere faptele descrise mai sus, va rog sa-mi spuneti parerea dvs despre acest caz. Daca aveti intrebari, va voi raspunde.

Cu multumiri anticipate
Va multumesc pentru raspuns!

O zi buna
Buna seara,

As dori sa ma ajutati cu un sfat.
Mama mea a implinit in decembrie 2011 varsta de pensionare (59 ani). Are 24-25 ani de munca. Ultimul loc de munca inregistrat in carnetul de munca a luat sfarsit in decembrie 2001.
Acum 6 ani un angajator neserios (ca sa ma exprim elegant) i-a pierdut mamei mele carnetul de munca.
Mama si-a scos toate adeverintele de la toate locurile de munca anul acesta.
Poate sa-si depuna dosarul de pensionare cu aceste documente care atesta anii lucrati, avand in vedere ca nu se mai folosesc carnetele de munca?
Mentionez ca are o copie xerocopiata a carnetului, iar la momentul pierderii a fost publicata pierderea in Monitorul Oficial.

Multumesc anticipat!