avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare 2012 - carnet de munca pierdut cu mult timp ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare 2012 - carnet de munca pierdut cu mult timp in urma

Buna seara,

As dori sa ma ajutati cu un sfat.
Mama mea a implinit in decembrie 2011 varsta de pensionare (59 ani). Are 24-25 ani de munca. Ultimul loc de munca inregistrat in carnetul de munca a luat sfarsit in decembrie 2001.
Acum 6 ani un angajator neserios (ca sa ma exprim elegant) i-a pierdut mamei mele carnetul de munca.
Mama si-a scos toate adeverintele de la toate locurile de munca anul acesta.
Poate sa-si depuna dosarul de pensionare cu aceste documente care atesta anii lucrati, avand in vedere ca nu se mai folosesc carnetele de munca?
Mentionez ca are o copie xerocopiata a carnetului, iar la momentul pierderii a fost publicata pierderea in Monitorul Oficial.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Dumbi , utilizator 13:19, 31 Martie 2012
Buna ziua,
in mod normal aceste adevrerinte de vechime de la locurile de munca anterioare ar trebui sa fie suficiente desi, pana mai anul trecut toate carnetele de munca au fost scanate la Casele Judetene de Pensii. Va sfatuiesc sa ii contactati pe cei de la casa de pensii din orasul Dumenavoastra si sa le spuneti exact situatia. Va doresc mult succes!
Va multumesc pentru raspuns!

O zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cm la scanat eudoxiu eudoxiu Buna ziua, Poate stie cineva sa ma lamureasca: am citit pe internet, un articol, tipic romanesc, unde se spunea ca este OBLIGATORIU ca sa fie depuse CM ... (vezi toată discuția)
Scanarea cartilor de munca catalina77 catalina77 Buna dimineata. As dori sa stiu si eu pana la ce data trebuiau duse la ITM cartile de munca pentru scanat? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Cum pot recupera vechimea de pina în '90, dacă am carnetul ... silvia.mcn@57gmail.com silvia.mcn@57gmail.com Cum pot recupera vechimea de pina în \'90, dacă am Carnetul de Munca pierdut, iar într. sunt lichidate? La ITM Carnetul de Munca nu este scanat, iar acum ... (vezi toată discuția)