avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Activitate Krissia .

Activitate Krissia .

Legea se refera numai la contracte dintre prodesionisti si alte parti contractante, nu si intre profesionisti si consumatori. Scrie clar in lege....Asta stiam si eu...Deci alta baza legala exista ? .
Exista o baza legala care reglementeaza termenul scadentei de plata a unei facturi de prestari servicii de catre o firma privata catre un consumator ? Nu am gasit nici in NCPC i nici in NCPF...Se refera numai la contracte dintre prodesionisti si alte parti contractante...So pls help.

Ma mai intereseaza daca scrie undeva daca acesta curge de la data emiterii facturii, sau de la data primirii facturii. Contractul nu precizeaza data emiterii facturii si nici data exacta a platii. AScrie doar ca se achita in luna curecta....Exprimaere vaga... Multumesc.
LEGEA 72/2013 NU se aplica si contractelor incheiate intre profesionisti si consumatori sau intre neprofesionisti. Tocmai ce spusesem in mesajul meu...Deci alta baza legala...exista ?.
Exista o baza legala care reglementeaza termenul scadentei de plata a unei facturi de prestari servicii de catre o firma privata catre un consumator ? Nu am gasit nici in NCPC i nici in NCPF...Se refera numai la contracte dintre prodesionisti si alte parti contractante...So pls help.

Ma mai intereseaza daca scrie undeva daca acesta curge de la data emiterii facturii, sau de la data primirii facturii. Contractul nu precizeaza data emiterii facturii si nici data exacta a platii. AScrie doar ca se achita in luna curecta....Exprimaere vaga... Multumesc.
1.Ce situatii trebuie sa mai depuna in anul 2015 la ANAF asociatiile de proprietari ?

2. Ce tip de contabilitate trebuie sa asigure in prezent asociatiile de proprietari ? In partida simpla sau dubla ? ( si baza legala va rog )

3. Este normal ca in anul 2015 o asociatie de proprietari sa figureze pe portalul Ministerului de Finante cu ultimele situatii depuse din anul 2011 ?

2. Care sunt in prezent legile de baza pt functionarea asociatiilor de proprietari, in afara legii 230/2007/ H.G. 1588/2003 mai este valabil ?

Multumesc ( nu am timp sa mai caut ) :(
Referitor la exceptia lipsei calitatii de reprezentant legal : Acum am invocat exceptia lipsei calitatii de reprezentant legal al paratei precum si exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a acestuia. Inca nu stiu daca instanta s-a pronuntat asupra acestora...Astept. Problema este ca : instanta trebuia sa verifice in primul rand calitatea legala a acestuia dar nu a facut-o desi am solicitat in repetate randuri. Pe de alta parte, neavand probe, in ce baza legala puteam eu invoca aceste exceptii ? Foarte tarziu am facut rost de probe in acest sens.. intr-o oarecare masura.

Referitor la chestiuni de fond : ex. acesta a invocat nelegal "exceptia autoritatii de lucru judecat" pentru un capat de cerere din actiunea mea, facand referire la o sentinta pronuntata in alt dosar dar care nici nu avea legatura cu capatul de cerere respectiv. Evident ca instanta fiind indusa in eroare, a admis si exceptia. Am avut nevoie de timp sa pregatesc materialul pt instanta ca sa demonstrez contrariul...dar uite asa acest tepar mi-a produs prejudicii majore. Nu am de gand sa las situatia astfel !

Deci ? Vreau sa-l actionez in instanta. Ce alte baze legale mai pot invoca ? Pot face referire si la raspunderea civila delictuala ?
Am uitat sa precizez ceva important. In perioada respectiva, din cate stiu, consilierul juridic nu era angajat nicaieri, deci nu avea un loc de munca de baza, cu contract de munca legal.. Asa ca...ma-ndoiesc de faptul ca ar fi prestat acele activitati "gratuit"....mai ales ca are si datorii mari.......

1. Deci ? ....Este ilegal asa este ?

2. Daca ar avea procura notariala de unde stiu eu ca serviciile sunt gratuite ?Scrie pe ea ?
Este legal ca un consilier juridic in timpul liber sa reprezinte in instante persoane fizice, in calitate de mandatar sau imputernicit al acestora, atata timp cat legea 514 nu precizeaza acest lucru ? :-/
Un consilier juridic, prin modalitatea ilegala de exercitare a profesiei lui, si nunumai, mi-a produs numeroase prejudicii de natura nepatrimoniala dar si de natura patrimoniala. Evident, am sesizat corpul profesional si voi sesiza si Baroul de Avocati Bucuresti dar nu ma opresc aici.

Acesta apare in dosare dupa cum are chef, fie consilier juridic, fie "avocat".....insa in ambele situatii nu are drept legal de exercitare a profesiei. Pentru consilier juridic nu are contract de munca incheiat cu persoana juridica pe care o reprezinta in instanta iar pentru avocat, nu are capacitate de exercitiu legala pentru aceasta profesie.

O alta ilegalitate savarsita de acesta ar fi aceea ca in unele procese aflate pe rolul instantelor de judecata, acesta a indus in eroare instantele de judecata situatie care a condus la pronuntarea unor hotarari judecatoresti ilegale prin care mi s-au produs numeroase prejudicii materiale de o valoare insemnata.

Vreau sa recuperez de la acest escroc imbracat in haina de "consilier juridic" prejudiciile materiale respective, care pot fi demonstrate cu documente, dar vreau si daune morale. Intentionez sa depun plangere penala impotriva acestuia, in care stiu ca ma pot constitui parte civila, dar

Vreau sa stiu daca din punct de vedere legal se poate deschide si actiune pe latura civila impotriva acestuia prin care sa pot solicita instantei sa il oblige la plata prejudiciilor materiale create dar si la daune morale :sorry:

Daca da, in ce baza legala se poate deschide actiunea civila ? ( in afara Legii 514/2003, statut si N.C.C. + N.C.P.C. mai pot face referire la alte incadrari legale ? ) ; care este termenul maxim in care pot promova actiunea si de cand curge ? ; care este instanta competenta ?

Multumesc
@ Gabi si elis : corect. Eram eu derutata dehh...cu codurile astea :sticktongue: Multumesc pt clarificare.