avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... BAZA LEGALA PTR SCADENTA FACTURA CONSUMATOR
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

BAZA LEGALA PTR SCADENTA FACTURA CONSUMATOR

Exista o baza legala care reglementeaza termenul scadentei de plata a unei facturi de prestari servicii de catre o firma privata catre un consumator ? Nu am gasit nici in NCPC i nici in NCPF...Se refera numai la contracte dintre prodesionisti si alte parti contractante...So pls help.

Ma mai intereseaza daca scrie undeva daca acesta curge de la data emiterii facturii, sau de la data primirii facturii. Contractul nu precizeaza data emiterii facturii si nici data exacta a platii. AScrie doar ca se achita in luna curecta....Exprimaere vaga... Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gondolkodom , utilizator 12:57, 6 Septembrie 2018
Pentru a fi sigur, astfel de prevederi se trec in clar in contractul incheiat intre parti, inclusiv modul de rezolvare pe cale amiabila/ in instanta, etc. in cazul nerespectarii clauzelor stabilte.
Acest text va poate fi util:
[ link extern ] /
Si aici gasiti informatii utile: www.avocatnet.ro/content/art...
LEGEA 72/2013 NU se aplica si contractelor incheiate intre profesionisti si consumatori sau intre neprofesionisti. Tocmai ce spusesem in mesajul meu...Deci alta baza legala...exista ?.
si eu as fi curios de acest lucru... totusi sa emiti factura intr-o zi si sa ai scadenta in aceeasi zi, apoi dupa cateva zile doar sa suspenzi serviciul furnizat mi se pare ABUZ - trebuie sa existe o lege care sa reglementeze aceste lucruri daca furnizorii de servicii duc lipsa de un elementar bun simt si isi bat joc de clienti
Ultima modificare: Joi, 6 Septembrie 2018
gondolkodom, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termenul scadent la plata facturii Krissia . Krissia . Exista o baza legala care reglementeaza termenul scadentei de plata a unei facturi de prestari servicii de catre o firma privata catre un consumator ? Nu am ... (vezi toată discuția)
Factura exigibila sau nu? lilicrin lilicrin Cand devine exigibila o factura daca nu are un termen de plata? Mentionez faptul ca nu exista contract in care sa fie prevazut un termen de plata. (vezi toată discuția)
Termen de plata facturi de gunoi sorin2tudora sorin2tudora Buna ziua, Am o rugaminte: la noi, la asociatie, termenul de plata al facturii de gunoi este de sapte zile. Mentionez ca in acest mod, asociatia noastra, este ... (vezi toată discuția)