avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Termenul scadent la plata facturii
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Termenul scadent la plata facturii

Exista o baza legala care reglementeaza termenul scadentei de plata a unei facturi de prestari servicii de catre o firma privata catre un consumator ? Nu am gasit nici in NCPC i nici in NCPF...Se refera numai la contracte dintre prodesionisti si alte parti contractante...So pls help.

Ma mai intereseaza daca scrie undeva daca acesta curge de la data emiterii facturii, sau de la data primirii facturii. Contractul nu precizeaza data emiterii facturii si nici data exacta a platii. AScrie doar ca se achita in luna curecta....Exprimaere vaga... Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 17:27, 21 Iunie 2016
~ Conținut șters la cerere ~
Legea se refera numai la contracte dintre prodesionisti si alte parti contractante, nu si intre profesionisti si consumatori. Scrie clar in lege....Asta stiam si eu...Deci alta baza legala exista ? .
Codul fiscal. 30 de zile de la data emiterii, daca nu e prevazut altceva in ctr.
Daca nu ma insel art. 155 Cod fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Baza legala ptr scadenta factura consumator Krissia . Krissia . Exista o baza legala care reglementeaza termenul scadentei de plata a unei facturi de prestari servicii de catre o firma privata catre un consumator ? Nu am ... (vezi toată discuția)
Facturi prestari servicii sandun sandun As dori sa cunosc ce prevede legea(si care este aceasta) in legatura cu intocmirea facturilor de catre prestatorii de servicii pentru ... (vezi toată discuția)
Tva la incasare pe factura emisa ulterior emiterii bonului fiscal danielandrei danielandrei In cazul in care se emite un bon fiscal platit partial cash si partial cu card, dupa care la o data ulterioara se emite factura aferenta bonului fiscal, se mai ... (vezi toată discuția)