Lucrez la o firma de constructii. De aproximativ 1 an salariile intarzie sa fie luate cu o perioada cuprinsa intre 15 si 30 de zile. In ultimele luni perioada este de 30-60 de zile. Cum putem face sa obligam angajatorul sa ne plateasca la timp asa cum este in contract la fiecare 15 zile?
Se poate stabili prin ROF si cel de ordine interioara perioada de concediu de odihna? Perioada de concediu de odihna se poate limita? Ex: Lucrez in constructii. In regulament se stabilesc 5 zile de concediu in perioada iulie august (cand nu mai lucreaza nimeni) si nu poti intra in concediu daca lucrarea nu este terminata, daca este in intarziere si daca nu ai un inlocuitor. Oricare din aceste conditii indeplinita nu ti se acorda concediu de odihna.
Eu mai am 20 de zile de concediu din care vreau sa execut 10 zile in luna August.
Ca sa inteleg mai bine - Angajatorul nu ne poate obliga sa lucram din ianuarie pana in decembrie de luni pana vineri 10 ore si sambata 6 ore. Este ilegal si deci eu daca vreau pot pleca dupa cele 8 ore de lucru si sambata sa nu vin deloc, dcecat in situatii speciale. In aceste conditii nu ma poate da afara pentru ca nu vin la serviciu.
Chiar daca acest program depaseste cele 40 de ore saptamanal? si chiar daca concediul este un drept al fiecarui salariat si si-l planifica in august pe tot? Angajatorul are drept de refuz al concediului de odihna sau de impunere a perioadei in care se efectueaza el?
Trebuie sa existe insa un mijloc de reactie impotriva acestor abuzuri. In alta ordine de idei, ma poate obliga sa muncesc de luni pana vineri - 10 ore si sambata 6 ore - asta permanent, iar concediu obligatoriu doar 1 saptamana vara iar restul iarna?
Pierderea locului de munca ......In aceasta societate nu exista nici un sindicat si pana se urnesc treburile de formare a sindicatului , conducerea are parghia intimidarii.......